Zůstaňme ve spojení

Co pro vás můžeme najít?

ClickbaitClickbait

Marketing

9 filmových reklam, které nás dostaly

Reading Time: 7 min. čtení Některé reklamy jsou tak skvělé, že nejenže je nepřeskočíte nebo nepřepnete, ale dokonce se na ně s nadšením podíváte až do konce, přestože trvají déle než standardních 30 sekund. Deset takových jsme vybrali. Dojmou vás, rozesmějí a nadchnou.

1. English for beginners

Značka: Allegro

Země: Polsko

Rok: 2016

Dědeček si přes Allegro koupí učebnici angličtiny a začne se učit nový jazyk. Jeho cestu budete sledovat téměř tři minuty, ale rozhodně vydržte až do konce, nejeden divák uronil na závěr slzu. A nejlepší hláška? V 1:35!

2. Dobré jídlo, dobří lidé, lepší svět

Značka: Rohlík

Země: Česká republika

Rok: 2020

Reklama, která vám vykouzlí rohlík na tváři? Ta od Rohlíku! Majstrštyk z podobě dvouminutového reklamního filmu vás zavede do surrealistického světa bez úsměvů, bez čerstvých surovin, bez života. Tohle dílo prostě chcete dokoukat a skvělá hudba to jen umocňuje. Top!

Ke kampani vznikla i microsite aspikon.cz

3. Say it with Your Project (Goth Girl)

Značka: Hornbach

Země: Německo 

Rok: 2014

Jak udělat radost puberťačce, která vyznává gothic styl? Její táta – a Hornbach – ví, jak na to. A melodie z reklamy byla jednu dobu hodně populární, pamatujete? #blackismyhappycolor

4. Když slova nestačí, pomůže láska

Značka: Kofola

Země: Česká republika

Rok: 2013

Vybrat jen jeden reklamní spot Kofoly je těžké, ale tenhle nám prostě tak nějak utkvěl v paměti. Má to emoce, má to vtip a má to šťastný konec. Krása. Reklama zaslouženě získala ocenění Zlatá pecka 2013.

5. Óda na Kometu

Značka: Starobrno

Země: Česká republika

Rok: 2013

Když jsme u těch pivovarů, mezi top filmovými reklamami nemůže chybět ani legendární počin od značky Starobrno. Odpusťme si hejty na hokejové týmy a všechno kolem – tady se povedlo vytvořit doslova hymnu, která se fanouškům Komety vryla do srdce. Atmosféru toho, že Brno žije hokejem, se podařilo zachytit dokonale. 

6. Dumb Ways to Die

Zadavatel: metro města Melbourne

Země: Austrálie

Rok: 2012

Kampaň s názvem, který v překladu znamená Nejhloupější způsoby, jak zemřít, se právem označuje za nejlepší reklamu všech dob. V roce 2013 totiž na festivalu v Cannes získala neuvěřitelných pět Grand Prix a dalších osmnáct zlatých, tři stříbrné a dva bronzové lvy. A to se v celé šedesátileté historii největšího reklamního festivalu světa nikomu jinému nepodařilo! Osvětová reklama vytvořená pro melbournské metro, která nabádala k opatrnosti v okolí železničních tratí, má dneska na YouTube přes 190 milionů zhlédnutí. Podpořila ji i mobilní hra.

7. Zlatý Bažant ’73 – HIT ROKA ’73

Značka: Zlatý Bažant

Země: Slovensko

Rok: 2020

Opět reklama na pivo, ale tahle slovenská pecka tu prostě nemůže chybět! Je to totiž zase naprosto něco jiného. Videoklip! Tvůrci natočili klip k předělávce hitu Rasputin od Boney M., kterýjakoby skutečně vznikl v 70. letech. Jestli jste v těch vyrůstali, rozhodně si vzpomenete na mládí! Text písně je o novém pivu s názvem ´73. A je to #topstrop.

8. The Lift

Značka: Ikea

Země: Itálie

Rok: 2018

Dva chlapíci jedou do Ikea nakupovat vánoční ozdoby a dárky. Když chtějí z obchodního domu odejít, zastaví se s nimi výtah. Jak to dopadne? Počkejte si do času 0:30 a dál a nechte se dojmout. Skvělý způsob, jak ukázat širokou škálu vánočního sortimentu, přestože spot není vůbec produktový. Tohle se Italům hodně povedlo!

9. Weihnachtsclip

Značka: Edeka

Země: Německo

Rok: 2015

Vánoční reklamy obvykle bývají radostné, pohodové a někdy až kýčovité. Německý řetězec supermarketů Edeka se ale rozhodl vybočit ze zažitých mantinelů, a vsadil na doják. Jeho filmová reklama má dnes na YouTube přes 66 milionů zhlédnutí a minimálně 20 milionů lidí si u ní podle nás poplakalo. Rozvíjí totiž příběh opuštěného dědečka, kterému jeho děti telefonicky oznámí, že za ním na Vánoce nepřijedou. A tak dědula dostane nápad, jak rodinu na setkání dostat… Nachystejte si kapesníky!

Již jsi hlasoval(a)!
Autor článku

Články, které vznikly za podpory redakčního týmu nebo externích spolupracovníků.

Soundcloud

Spotify

Přečti si CLICKBAIT v nové židli

Mohlo by se vám líbit

Influenceři

Reading Time: 35 min. čtení Přinášíme ultimátní přehled největších “českých” influencerů. Kdo je na prvním místě a kolik sledujících je potřeba na TOP 10? Tady je 30 jmen, která potřebujete znát. Pravidelně aktualizováno (18. 1. 2023)

Sociální sítě

Reading Time: 16 min. čtení V prvním srpnovém týdnu letošního roku se v účtech českých uživatelů Instagramu objevila novinka s názvem Reels. Jde o 15sekundová videa, která je možné doplnit hudbou a sestříhat, a kterými chce Instagram konkurovat populární sociální síti TikTok, jejíž alfou a omegou jsou právě krátká hudební videa.

Sociální sítě

Reading Time: 10 min. čtení Instagram patří s jednou miliardou uživatelů k nejoblíbenějším sociálním sítím na světě. Koho tito uživatelé sledují úplně nejraději?

Marketing

Reading Time: 3 min. čtení Tvořit obsah pro zábavu je ušlechtilé. V životě každého tvůrce ale přijde moment, kdy si řekne, že by na tom, co dělá, mohl i vydělávat.