Zůstaňme ve spojení

Co pro vás můžeme najít?

ClickbaitClickbait

Sociální sítě

10 nejsledovanějších IG účtů v roce 2021

Reading Time: 10 min. čtení Instagram patří s jednou miliardou uživatelů k nejoblíbenějším sociálním sítím na světě. Koho tito uživatelé sledují úplně nejraději?

Podívejte se s námi, které účty měly v minulém roce nejvíce sledujících.

1. Instagram

IG účet: @Instagram

Počet sledujících: 454 miliónů

Profese/Typ účtu: sociální síť

Sociální síť Instagram mluví k uživatelům skrz svůj vlastní profil, a proč taky ne? Správci profilu publikují především inspirativní a kreativní obsah. Komunikací na profilu tak podporují jednotlivé tvůrce a šíří jejich příběhy. Instagram se skrze své příspěvky snaží často také podporovat diverzitu a lidi s různými handicapy či jinými problémy.

2. Cristiano Ronaldo

IG účet: @cristiano

Počet sledujících: 382 milionů

Profese/Typ účtu: profesionální fotbalista

Cristiano je jeden z nejlepších fotbalistů na celém světě a právě díky jeho úspěchům a dechberoucím výkonům ve sportovním světě ho sleduje tolik lidí. Jeho profil však není jen o fotbalu, ale spíše o životě a o něm samotném. Často totiž publikuje fotografie sebe a své početné rodiny.

3. Lionel Messi

IG účet: @leomessi

Počet sledujících: 294 milionů

Profese/Typ účtu: profesionální fotbalista

Stejně jako Ronaldo, tak i Messi se řadí mezi vůbec nejlepší fotbalové hráče na světě. Tento fotbalista původem z Argentiny si sledující na Instagramu získává hlavně svou skromnou a milou povahou. Obsah na jeho profilu se samozřejmě nejčastěji točí okolo fotbalu, ale sem tam se objeví i fotografie z jeho soukromí s rodinou nebo kamarády.

4. Kylie Jenner

IG účet: @kyliejenner

Počet sledujících: 294 milionů

Profese/Typ účtu: celebrita

Kylie je jednou z celebrit, která se stala slavnou díky televizní reality show. Konkrétně se jedná o televizní show s její rodinou „Keeping up with Kardashians“. Kylie je dnes také známá jako zakladatelka vlastní kosmetické značky Kylie Cosmetics, díky níž se údajně stala ve věku 21 let nejmladší miliardářkou na světě. Proč údajně? Právě minulý rok ji časopis Forbes obvinil z falšovaní daňových dokladů, aby vypadala jako miliardářka.

Zpátky k obsahu na jejím vlastním instagramovém profilu, který převážně ukazuje její tělo v plavkách nebo spodním prádle. Tyto fotografie jsou sem tam proložené obrázky její malé dcery nebo aktuálně obrázky jejího těhotenského bříška. Inspiraci nebo kreativní obsah zde tedy moc nehledejte.

5. Ariana Grande

IG účet: @arianagrande

Počet sledujících: 285 milionů

Profese/Typ účtu: zpěvačka a herečka

Ariana patří mezi vůbec nejoblíbenější současné popové zpěvačky. Je známá hlavně díky svému velkého hlasovému rozsahu. Obsah na jejím profilu se převážně týká její tvorby. Nehledejte zde tedy žádné střípky z osobního života. Soukromí si totiž Ariana dost hlídá a se svými fanoušky ho nesdílí.

6. Dwayne Johnson

IG účet: @therock

Počet sledujících: 284 milionů

Profese/Typ účtu: herec a profesionální wrestler

Dwayne Johnson se proslavil především svou hereckou kariérou, ale také jako profesionální zápasník wrestlingu. Na Instagramu se jeho profil stal populární díky jeho jedinečnému smyslu pro humor, který lidé prostě milují. Příspěvky, které sdílí, se týkají jeho každodenního života. V kinech běží jeho nový film? Pak zde na něj najdete upoutávky. Blíží se wrestlingový zápas? Vezme vás na trénink. Opomíjené nezůstávají ani jeho dcery, z kterými si rád hraje třeba na princezny 🙂

7. Selena Gomez

IG účet: @selenagomez

Počet sledujících: 283 milionů

Profese/Typ účtu: zpěvačka a herečka

Selena se stala slavnou už jako dítě, kdy vystupovala především jako herečka v dětských zábavných pořadech. Později se dala na dráhu zpěvačky a podařilo se jí vydat celkem tři alba s kapelou a tři sólová alba. Současně se Selena věnuje i mnoha dobročinným činnostem a je ambasadorkou UNICEF. Selena určitě patří mezi inspirativní osobnosti a to i hlavně kvůli nemoci, s kterou se musela poprat a podstoupit transplantaci ledviny. Na svém profilu dodává mladým dívkám odvahu a sílu jít si za svými sny.

8. Kim Kardashian

IG účet: @kimkardasian

Počet sledujících: 273 milionů

Profese/Typ účtu: celebrita

Stejně jako sestra Kylie, tak i Kim se proslavila díky rodinné reality show „Keeping up with Kardashians“. Kromě této show je však Kim známá ještě kvůli jisté sexuální video nahrávce z roku 2007. Své publikum Kim nechává nahlédnout do soukromí velmi často. Ukazuje fotografie z různých večírků, dovolených, ale také fotografie s rodinnou. A to jak se sestrami, tak i obrázky svých dětí.

Co se týká podnikání, tak ani tam Kim nezahálela. Její značky KKW Beauty, KKW Fragrance a Skims se stali populárními i právě díky publiku na sociálních sítích.

9. Beyoncé

IG účet: @beyonce

Počet sledujících: 227 milionů

Profese/Typ účtu: zpěvačka

Královna B! Kdo ji nezná, jako by nežil. Její fenomenální hlas jí pomohl k tomu, aby se stala jednou z nejuznávanějších zpěvaček současnosti a získala vůbec nejvíc hudebních ocenění v historii. Fanoušky na svém Instagramu však drží zkrátka. Do svého soukromí je nenechává nahlédnou skoro vůbec a děti ukazuje jen zřídka. Pokud jste však milovníci módy, určitě ji začněte také sledovat.

10. Justin Bieber

IG účet: @justinbieber

Počet sledujících: 211 milionů

Profese/Typ účtu: zpěvák

Justin Bieber se proslavil už ve 14 letech oblíbenou skladbou „Baby“. Od té doby se pohybuje na vrcholku hudebních žebříčků a je jednou z nejsledovanějších celebrit současnosti. Jeho profil dává fanouškům od všeho trochu. Rád sdílí střípky ze svého osobního života se svou ženou Hailey Bieber. Jako velký fanoušek hokeje občas sdílí své nadšení do tohoto sportu. Samozřejmě zde pak najdete i příspěvky týkající se hudební kariéry.

Přesně dle očekávání byly vůbec nejsledovanějšími účty za rok 2021 ty, které patří sportovcům, zpěvákům a hercům. Pořadí nejsledovanějších účtů se však mění každým dnem a to podle toho, jaký skandál zrovna spatří světlo světa. Už teď jsme zvědaví, jak s tímto žebříčkem zamíchá rok 2022.

Již jsi hlasoval(a)!
Autor článku

Píšu, jím, směju se a žiju, hlavně teda online.

Soundcloud

Spotify

Přečti si CLICKBAIT v nové židli

Mohlo by se vám líbit

Influenceři

Reading Time: 35 min. čtení Přinášíme ultimátní přehled největších “českých” influencerů. Kdo je na prvním místě a kolik sledujících je potřeba na TOP 10? Tady je 30 jmen, která potřebujete znát. Pravidelně aktualizováno (18. 1. 2023)

Sociální sítě

Reading Time: 16 min. čtení V prvním srpnovém týdnu letošního roku se v účtech českých uživatelů Instagramu objevila novinka s názvem Reels. Jde o 15sekundová videa, která je možné doplnit hudbou a sestříhat, a kterými chce Instagram konkurovat populární sociální síti TikTok, jejíž alfou a omegou jsou právě krátká hudební videa.

Marketing

Reading Time: 3 min. čtení Tvořit obsah pro zábavu je ušlechtilé. V životě každého tvůrce ale přijde moment, kdy si řekne, že by na tom, co dělá, mohl i vydělávat. 

Influenceři

Reading Time: 10 min. čtení Vybrali jsme deset sportovních profilů, u kterých se zapotíte, ale zároveň najdete inspirativní obsah třeba z oblasti cestování a zdravého životního stylu.