Zůstaňme ve spojení

Co pro vás můžeme najít?

ClickbaitClickbait

Marketing

Infografika: Velké srovnání platforem pro placený obsah (Patreon, Onlyfans, Pickey, HeroHero)

Reading Time: 3 min. čtení Tvořit obsah pro zábavu je ušlechtilé. V životě každého tvůrce ale přijde moment, kdy si řekne, že by na tom, co dělá, mohl i vydělávat. 

Za tímto účelem – zpřístupnění obsahu výměnou za peníze – vzniklo již několik platforem. Ty se snaží pomoci tvůrcům monetizovat jejich snažení a zároveň zjednodušit fanouškům se k obsahu dostat. Za to si berou část zisku (9-20 %), zbytek pak měsíčně nebo na vyžádání vyplácí tvůrcům.

V zahraničí i u nás patří mezi nejznámější platformy Patreon, který byl založen v roce 2013 a aktuálně na něm najdeme více než 250 000 tvůrců. Co do počtu tvůrců i návštěvníků je však s velkým náskokem jedničkou služba Onlyfans. Tu podle dostupných dat navštíví měsíčně až 170 milionů lidí, kteří se mohou přihlásit k odběru až 1,7 milionu tvůrců. Onlyfans se těší vysoké oblibě hlavně díky obsahu 18+, který sem uploadují převážně ženy.

Své místo na slunci si chtějí vydobýt i dvě ryze české platformy HeroHero a Pickey. Obě sázejí hlavně na znalost lokálního trhu, jednoduchost řešení a špičkový zákaznický servis, který poskytují svým tvůrcům. Pickey kupříkladu oproti konkurenci nabízí možnost jednorázového odemčení příspěvku či zaslání dýška tvůrci. HeroHero chce tvůrce přilákat nejnižším poplatkem na trhu, možnostmi komunikace nebo vlastním integrovaným přehrávačem.

Prohlédněte si infografiku, ve které najdete další zajímavá fakta.

Již jsi hlasoval(a)!
Autor článku

Píši, tedy jsem.

Soundcloud

Spotify

Přečti si CLICKBAIT v nové židli

Mohlo by se vám líbit

Influenceři

Reading Time: 35 min. čtení Přinášíme ultimátní přehled největších “českých” influencerů. Kdo je na prvním místě a kolik sledujících je potřeba na TOP 10? Tady je 30 jmen, která potřebujete znát. Pravidelně aktualizováno (18. 1. 2023)

Sociální sítě

Reading Time: 16 min. čtení V prvním srpnovém týdnu letošního roku se v účtech českých uživatelů Instagramu objevila novinka s názvem Reels. Jde o 15sekundová videa, která je možné doplnit hudbou a sestříhat, a kterými chce Instagram konkurovat populární sociální síti TikTok, jejíž alfou a omegou jsou právě krátká hudební videa.

Sociální sítě

Reading Time: 10 min. čtení Instagram patří s jednou miliardou uživatelů k nejoblíbenějším sociálním sítím na světě. Koho tito uživatelé sledují úplně nejraději?

Influenceři

Reading Time: 10 min. čtení Vybrali jsme deset sportovních profilů, u kterých se zapotíte, ale zároveň najdete inspirativní obsah třeba z oblasti cestování a zdravého životního stylu.