Zůstaňme ve spojení

Co pro vás můžeme najít?

ClickbaitClickbait

Marketing

Každá stála přes 150 milionů. Těchto 10 reklam ze Super Bowlu by vám nemělo uniknout

Reading Time: 6 min. čtení Super Bowl není jen sportu. Super Bowl je (možná hlavně) o reklamách. Pekelně drahých reklamám.

Je za námi největší sportovní akce na americkém kontinentu, která má obrovský vliv napříč světem – všemi opěvovaný Super Bowl, velkolepé finále ligy NFL v americkém fotbalu. A sport je v rámci celé události paradoxně až tím „druhým“, na co lidé čekají.

Super Bowl má pověst jednoho z nejlepších míst pro marketing. Loni se na zápas dívalo skoro 100 milionů lidí, letos se očekává obdobný rozsah. Pro firmy, které si tam chtějí zaplatit reklamu, jde o svatý – a pekelně drahý – grál. Půlminutový spot teď vycházel na více než 150 milionů korun.

O reklamách to ale celé je – objevují se tam totiž opravdu takové spoty, které firmy považují za nejlepší. Za ty, které mají potenciál zasáhnout co největší masu lidí. Některé jsou propracované, jiné vtipné, další mají přehršel známých osobností.

Pojďme na desítku těch, které se nejvíce líbily nám.

Dunkin’ Donuts

Známý řetězec DunkinDonuts, kam se lidé sjíždí za kávou a koblihami, si do výdejního okénka pro auta vzal populárního herce Bena Afflecka, který ukázal, že by se uplatnil i v tomto odvětví.

MGM

Ben Affleck se objevil také u zábavní společnosti MGM, respektive v traileru na nový dokumentární snímek Air o zrodu velké spolupráce mezi Nike a Michaelem Jordanem. Do kin jde v dubnu a zahraje si v něm i Matt Damon.

PopCorners

Brambůrky PopCorners do své nové reklamy obsadili jednoho z nejznámějších „drogových umělců“ v televizní historii – Bryana Cranstona alias Waltera Whitea ze seriálu Perníkový táta. Jak mu chipsy chutnají?

Pepsi

Pepsi si pro propagaci svého kolového nápoje bez cukru vybralo slavného herce Bena Stillera, který se zamýšlí nad tím, jestli Pepsi Zero tak dobře chutná, nebo jen tak dobře hraje, že mu chutná.

Sam Adams

Americká piva Sam Adams se rozhodla, že to zahrají přes sportovní linku. A rovnou do své reklamy obsadila bývalou hvězdu NBA Kevina Garnetta, který ukázal, že i roláky mohou vypadat dobře.

Squarespace

Velkou reklamu si zajistila internetová firma Squarespace, která si najala Kyla Rena ze Star Wars, respektive herce Adama Drivera. Působí trošku jako z jiného světa, má ale perfektní zpracování a působivý vibe.

Warner Bros.

Je to tak, přichází nový film s Flashem v hlavní roli. A půjde o pořádnou podívanou. Prim v něm bude hrát Ezra Miller a objeví se tam i Batman. Warner Bros. zkrátka ví, jak fanoušky pořádně nalákat.

Michelob

A další piva, tentokrát Michelob, která spadají pod obra v pivním byznysu Anheuser-Busch. V reklamě vyniká hlavně bývalá profesionální tenistka Serena Williams na golfu, kde je vzdáván hold jednomu z kultovních golfových snímků.

T-Mobile

Jak do reklamní role obsadit Johna Travoltu tak, aby to působilo co nejzvláštněji? Třeba tak, jako to nyní udělal operátor T-Mobile. Nechybí zpěv, líbivé pózy a… No, je tam skoro všechno, co byste nečekali.

Rakuten

Bod pro společnost Rakuten za to, že si uvědomila, že Alicia Silverstone by mohla snadno vklouznout zpět do červeného baretu své postavy Cher z filmu Clueless. Ale tyto body se rozplynou, jakmile si uvědomíte, že nemá moc tušení, co s ní dělat…

Již jsi hlasoval(a)!
Autor článku

Články, které vznikly za podpory redakčního týmu nebo externích spolupracovníků.

Soundcloud

Spotify

Přečti si CLICKBAIT v nové židli

Mohlo by se vám líbit

Influenceři

Reading Time: 35 min. čtení Přinášíme ultimátní přehled největších “českých” influencerů. Kdo je na prvním místě a kolik sledujících je potřeba na TOP 10? Tady je 30 jmen, která potřebujete znát. Pravidelně aktualizováno (18. 1. 2023)

Sociální sítě

Reading Time: 16 min. čtení V prvním srpnovém týdnu letošního roku se v účtech českých uživatelů Instagramu objevila novinka s názvem Reels. Jde o 15sekundová videa, která je možné doplnit hudbou a sestříhat, a kterými chce Instagram konkurovat populární sociální síti TikTok, jejíž alfou a omegou jsou právě krátká hudební videa.

Sociální sítě

Reading Time: 10 min. čtení Instagram patří s jednou miliardou uživatelů k nejoblíbenějším sociálním sítím na světě. Koho tito uživatelé sledují úplně nejraději?

Marketing

Reading Time: 3 min. čtení Tvořit obsah pro zábavu je ušlechtilé. V životě každého tvůrce ale přijde moment, kdy si řekne, že by na tom, co dělá, mohl i vydělávat.