Zůstaňme ve spojení

Co pro vás můžeme najít?

ClickbaitClickbait

Influenceři

Začíná MS ve fotbale v Kataru. Tady je TOP 10 hráčů, které sledovat na sítích

Reading Time: 14 min. čtení Kontroverzní Mistrovství světa ve fotbale v Kataru začíná již tuto neděli a v tomto článku se podíváme, jaké fotbalové hvězdy se během turnaje vyplatí sledovat.

Robert Lewandowski – Polsko

Největší ofenzivní zbraň polské reprezentace a dlouholetý kapitán, který na žádném předešlém světovém mistrovství ještě nevstřelil ani gól. Jeho letní přestup z německého Bayernu Mnichov do Barcelony vyvolal značný rozruch, avšak tento 34letý střelec si i přesto drží obrovskou formu. Se 13 vstřelenými góly a 4 asistencemi vévodí španělské La Lize. Nejspíš se jedná o poslední MS tohoto hráče, tudíž se bude chtít ukázat v tom nejlepším světle.

Dani Alves – Brazílie

Tento devětatřicetiletý veterán brazilského národního týmu je velkým nominačním překvapením, avšak jeho přínos na hřišti a především v kabině je nezpochybnitelný. Svou evropskou kariéru zakončil už před lety a vydal se zpět do rodné Brazílie. Nyní avšak hájí dres mexického týmu PUMAS UNAM a nevede si vůbec špatně. Zároveň patří mezi nejoceňovanější hráče v historii, co se týče klubových trofejí. Pohled z jeho perspektivy na horkého kandidáta celkového triumfu bude jistě zajímavý.

Antoine Griezmann – Francie

Tahoun francouzské reprezentace, kterou před čtyřmi lety dotáhl k celkovému triumfu, bude patřit k hlavním pilířům i letos. Ve finále MS 2018 se stal dokonce Mužem utkání a měl tak lví podíl na této trofeji. Od té doby stihl přestoupit za velkou částku do Barcelony z domovského Atlética Madrid, aby se tam po dvou neúspěšných sezónách zase vrátil. „Grizzy“ patří mezi velké oblíbence francouzských fanoušků i fanoušků fotbalu obecně pro své inside videa z kabiny, oslav, ale i osobního života, což potvrdí všichni, kteří sledovali velkolepé oslavy francouzského vítězství před čtyřmi lety.

Luís Suárez – Uruguay

Ikona uruguayské reprezentace a přes svůj pokročilejší věk i obávaný útočník. Suárez si zahraje na svém čtvrtém světovém šampionátu, což je milník dosažitelný pouze pro pár výjimečných hráčů. Má za sebou fantastickou kariéru lemovanou úspěchy v klubech jako Ajax Amsterdam, Liverpool, Barcelona a Atlético Madrid. Nejplodnější období ohledně zisku trofejí bylo v Barceloně, kde vytvořil asi nejobávanější útočné trio s Lionelem Messim a Neymarem, dařilo se mu ale na každé štaci. Naposledy získal španělský titul s Atléticem Madrid, aby se posléze vrátil zpět do rodné Uruguaye a svého mateřského klubu Nacional v Montevideu. 

Kylian Mbappé – Francie

Fenomén Mbappé. Celé léto vypadal jeho přestup do Realu Madrid jako hotová věc, aby v poslední chvíli podepsal s Paříží monstrózní smlouvu, která mu zaručovala dokonce i pozici jakéhosi sportovního ředitele. V hlavním městě tak bez nadsázky může vetovat rozhodnutí trenéra, rozhodovat o příchodech i odchodech hráčů a dokonce snad i určovat, co kdo bude jíst k obědu. Hráč je to ale fantastický a i on měl obrovský podíl na výhře MS před čtyřmi lety, díky čemuž se stal miláčkem Francie. Koneckonců to platí pro celou francouzskou skvadru, důkazem tomu budiž i nová „oficiální“ hymna Les Bleues.

Gareth Bale – Wales

Pro klub věčně zdravotně indisponovaný lazar, pro reprezentaci vždycky dostupný a spolehlivý kapitán. Na turnaji se může stát hráčem s nejvyšším počtem startů v historii Walesu, jeho nejlepším střelcem se stal už dávno. Bale v létě ukončil své (povedené) angažmá v Realu Madrid a vydal se do Los Angeles FC, za které odehrál naprosté minimum. Zcela fit byl až na finále playoff americké ligy, kde střelil vyrovnávací gól a jeho tým následně na penalty vyhrál svou první trofej v MLS. Do Kataru tak jede s další trofejí na kontě, což znamená, že jeho jediné dvě netrofejové sezóny během posledních deseti let jsou ty, kdy působil v anglickém Tottenhamu.

Karim Benzema – Francie

Čerstvý držitel Zlatého míče pro nejlepšího hráče na světě se MS v roce 2018 neúčastnil kvůli svým mimofotbalovým aférám. Po usmíření s trenérem Deschampsem však patří k francouzskému útočníkovi číslo jedna, a byť mu už táhne na 35 let, tak stále patří mezi nejlepší útočníky světa. Jeho čísla jsou skutečně neuvěřitelná a celý svět napjatě očekává, co tato fotbalová i módní ikona předvede na největší fotbalové scéně. Loňská sezóna byla v jeho podání úchvatná a svými 42 góly a 13 asistencemi pomohl Realu Madrid k titulům ve španělské lize i Lize mistrů. Benzema se často pohybuje i v popkultuře, kdy se stává modelem nebo hercem v hudebních videoklipech. Zejména track Ballin‘ věnovaný na počest tohoto francouzského snajpra s alžírskými kořeny je povedená záležitost.

UPDATE – Karim Benzema se bohužel kvůli zranění mistroství světa nezúčastní.

Neymar – Brazílie

Tento článek by nebyl úplný, pokud bych nezmínil Neymara. Hlavní tvář brazilské reprezentace a možná i celé Brazílie. Tíhu fotbalové zodpovědnosti táhne na svých bedrech už dlouhou dobu a nikdy se jí nezříká. Důkazem budiž i jeho rozhodující penalta ve finále Olympijských her v roce 2016, které se udály v Brazílii a Neymar je „sám“ vyhrál. Pyšnit se může i nálepkou nejdražšího hráče světové historie, když za něj Paris Saint-Germain neváhalo zaplatit v roce 2017 rekordních 222 milionů eur španělské Barceloně. Od té doby působí ve Francii, avšak jeho výkony se dají nazvat jako střídavě oblačné.

Kontroverze a různé eskapády mu nejsou cizí, už dvakrát se pokoušel vynutit si odchod zpět do Barcelony za svým kamarádem Messim. Když však nemůže Neymar k Messimu, musí Messi k Neymarovi, a tak má brazilský šikula v kádru francouzského hegemona od léta tohoto roku i kamaráda a nejlepšího hráče historie Messiho. Ten přišel zadarmo z Barcelony, která na něj neměla peníze. Tuto dvojici ještě doplňuje Mbappé, tudíž se od Paříže v letošní sezóně očekávají triumfy ve všech soutěží. Brazílie patří mezi největší favority i v Kataru, takže má Neymar znovu co dokazovat. A dalo by se říct, že i musí, poněvadž poslední triumf Brazílie na MS přišel před dvaceti lety, a Brazilci další čekání už asi nesnesou.

Lionel Messi – Argentina

Nejlepší hráč historie? Nejspíš ano. Od něj ale žádnou velkou aktivitu na sociálních sítích nečekejte – je to spíše přesný opak jeho velkého kamaráda Neymara. Své soukromí si střeží a žádná pikantní videa nebo záběry z osobního života nesdílí. To už spíš budete mít větší štěstí na profilu jeho ženy Antonely. Twitter si Leo ani sám nevede, má na to svoje lidi, což se promítá i na nízkém zájmu fanoušků. Přesto však na IG patří k nejsledovanějším sportovcům a bodejť by ne.

Od Messiho se čekají opět velké věci, což podtrhuje fakt, že se možná jedná o jeho poslední světový šampionát. Copu Américu se mu loni konečně podařilo vyhrát a na řadě tak je nyní Mistrovství světa, kde je Argentina pasována na velkého favorita (i díky zajímavému turnajovému pavoukovi). Celý fotbalový svět by Messimu přál, aby se na sklonku kariéry rozloučil titulem Mistra světa a stvrdil tak svou pozici nejlepšího hráče historie.

Cristiano Ronaldo – Portugalsko

V neposlední řadě je samozřejmě Cristiano Ronaldo, nejsledovanější člověk na Instagramu s téměř půlmiliardou lidí. I pro tohoto hráče to může být poslední světový šampionát. I jemu se podařilo se svou zemí vyhrát trofej, a ne ledajakou – Evropský šampionát v roce 2016 – a navíc ještě Ligu národů 2019. Se svým největším soupeřem Messim zápolí v pozici nejlepšího hráče světa celé roky. Toto by mohlo být poslední vzájemné klání. The last dance.

Portugalsko má nabitou soupisku a rozhodně se taktéž řadí k hlavním favoritům celého turnaje. Ronaldo je obrovsky sledovaná osoba nejen na hřišti, ale i mimo něj. To potvrdil i před startem turnaje, kdy se rozhodl vydat exkluzivní rozhovor, ve kterém si hodlá posvítit na svého současného zaměstnavatele, trenéra, spoluhráče současné i bývalé a možná i svou ženu (tento článek byl psán v době, kdy rozhovor ještě nebyl kompletně zveřejněn, pozn. red.). Žádné pikanterie ale na jeho sociálních sítích nehledejte, jelikož si své soukromí střeží velice pozorně. Uvidíme, v jakém rozpoložení se představí v Kataru. 

Mistrovství světa ve fotbale 2022 se koná od 20. listopadu do 18. prosince v Kataru.

Již jsi hlasoval(a)!
Adam Fedrhanc - Clickbait
Autor článku

Normálně jsem introvertní, ale po čtyřech pivech nezavřu pusu.

Soundcloud

Spotify

Přečti si CLICKBAIT v nové židli

Mohlo by se vám líbit

Influenceři

Reading Time: 35 min. čtení Přinášíme ultimátní přehled největších “českých” influencerů. Kdo je na prvním místě a kolik sledujících je potřeba na TOP 10? Tady je 30 jmen, která potřebujete znát. Pravidelně aktualizováno (18. 1. 2023)

Sociální sítě

Reading Time: 16 min. čtení V prvním srpnovém týdnu letošního roku se v účtech českých uživatelů Instagramu objevila novinka s názvem Reels. Jde o 15sekundová videa, která je možné doplnit hudbou a sestříhat, a kterými chce Instagram konkurovat populární sociální síti TikTok, jejíž alfou a omegou jsou právě krátká hudební videa.

Sociální sítě

Reading Time: 10 min. čtení Instagram patří s jednou miliardou uživatelů k nejoblíbenějším sociálním sítím na světě. Koho tito uživatelé sledují úplně nejraději?

Marketing

Reading Time: 3 min. čtení Tvořit obsah pro zábavu je ušlechtilé. V životě každého tvůrce ale přijde moment, kdy si řekne, že by na tom, co dělá, mohl i vydělávat.