Zůstaňme ve spojení

Co pro vás můžeme najít?

ClickbaitClickbait

Marketing

10 povedených aprílových vtípků značek

Reading Time: 10 min. čtení Je tu první duben. Den, který je již od 16. století spojený s nejrůznějšími žerty a škodolibostmi. Utahují si z nás i různé značky, jež v tento den pravidelně ohlašují nové produkty a služby, které mají jediný cíl: pobavit. Tady je výběr hodně povedených brandových aprílových žertíků!

Je tu první duben. Den, který je již od 16. století spojený s nejrůznějšími žerty a škodolibostmi. Utahují si z nás i různé značky, jež v tento den pravidelně ohlašují nové produkty a služby, které mají jediný cíl: pobavit. Tady je výběr hodně povedených brandových aprílových žertíků!

1. Burger King a čokoládový burger

Milovníkům čokolády se možná po zhlédnutí tohoto videa začnou pořádně sbíhat sliny.

S novým vychytaným čokoburgerem přišel řetězec rychlého občerstvení 1. dubna roku 2018. V tiskové zprávě toho roku značka uvedla: „Naši zákazníci mohou jen doufat, že tato pochoutka skutečně bude k dispozici v restauracích, a nebude to jen aprílový žert. Milovníci čokolády si budou muset počkat a uvidí.“ A jak to dopadlo? Maso vs. čokoláda 1:0.

2. Lidovky.cz a česká letadlová loď CZN Masaryk

Na apríla se uvolňují ruce i novinářům a často se tak 1. dubna setkáváme s různými novinářskými kachnami. Uctít aprílovou tradici a překročit rámec serióznosti se v roce 2017 na výbornou povedlo serveru Lidovky.cz.

Médium informovalo, že Česká republika připravuje stavbu obří armádní lodě pojmenované po tatíčku Masarykovi: Kvůli novým hrozbám chystá ministerstvo obrany výstavbu historicky první letadlové lodě a ­tím chce přispět na obranu NATO. Náklady na výstavbu plavidla jsou odhadovány na 60 miliard korun. Na dalších zhruba 20 až 30 miliard by přišly nové palubní letouny schopné z lodi startovat i na ní přistávat,“ uvedly Lidovky.cz v aprílové zprávě.

Stavba lodě měla daňové poplatník vyjít na pouhých 60 miliard (zdroj: lidovky.cz)

Třešničkou na dortu je, že informaci převzala i maďarská veřejnoprávní televize. Diváci pořadu věnovaného důležitým zprávám ze zemí visegrádské čtyřky se dozvěděli, že Česko se chystá vyplout na moře.

Zdroj: lidovky.cz

Apríl vznikl pravděpodobně jako reakce na změnu ročního období – ze smutné zimy na veselejší jaro.

3. Amazon a hlasová asistentka Alexa pro zvířecí mazlíčky

„Haf, haf!“ „Ok, spouštím automatický vrhač míčků,“ odpoví hlasová asistentka Petlexa vašemu pejskovi. Budoucnost? Možná. Ale také aprílový žertík z dílny Amazonu, z níž pochází i virtuální asistentka Alexa, která je součástí chytrých domácností.

4. Google a chytrý trpaslík do vaší zahrady

U virtuálních asistentů ještě chvíli zůstaneme. S jedním povedeným totiž přišla na apríla i společnost Google. Ta 1. dubna představila unikátního trpaslíka, který může ovládat přívod zahradní hadice, umí řídit zahradní traktor, pustí vám hudbu na zahradní party a ještě vám prozradí informace o větru či možnostech kompostování.

1690. V tomto roce byla v našich zemích zaznamenána první zmínka o aprílu.

5. Slevomat a kolektivní skládání se na dálnici D1

Na špici top aprílů od českých značek patří Slevomat a jeho akce „Dáme dálnici“ z roku 2019. V nabídce tohoto portálu se první dubnový den objevila akce, prostřednictvím které mohli uživatelé poslat příspěvek na stavbu dálnice mezi Prahou a Brnem.

Zdroj: slevomat.cz

Jeden by si řekl – škoda, že šlo jen o vtip. Třeba by ta dálnice byla už hotová. Náš národ dokázal již při stavbě Národního divadla, že crowfunding nám jde velmi dobře!

Zdroj: slevomat.cz

6. Mapy.cz a každoroční překvapení

Stálicí na trhu aprílových žertů a každoroční jistotou jsou Mapy.cz. Ty již několik let po sobě oblékají prvního dubna mapu České republiky do jiného hávu, který vykouzlí úsměv na rtech. Vzpomínáte třeba na retro mapu na retro webu, který vás vrátil na začátek nového tisíciletí?

Zdroj: staredobre.mapy.cz

V roce 2018 zase Mapy.cz ukázaly, jak bude Česko vypadat za sto let.

Zdroj: lupa.cz

A letos se server svezl na covidové vlně a omezeních Vlády ČR. Povedené!

Zdroj: mapy.cz

7. Pornhub a automatické sdílení toho, na co jste koukali

„Už nemusíte posílat kamarádům link na svá oblíbená videa, protože naše nová revoluční fíčura to udělá za vás. Automaticky!“ Touto zprávou na apríla portál Pornhub pravděpodobně vyrazil dech tisícům lidí. #prekvapeni

Zdroj: dailydot.com

8. Poslanci schválili zavření e-shopů o svátcích, uvedl Shoptet

Seznam svátků, o kterých budou muset mít e-shopy zavřeno:
1. leden – Den obnovy samostatného českého státu a Nový rok
8. květen – Den vítězství
28. září – Svátek sv. Václava
28. říjen – Den vzniku samostatného československého státu
24. prosinec – otevřeno jen do 8 hodin
25. prosinec – 1. svátek vánoční
26. prosinec – 2. svátek vánoční

Uf, Velikonoce tam nejsou, tak hurá nakupovat.

Apríl!

Platforma Shoptet „vyděsila“ v roce 2019 veřejnost aprílovým hoaxem, že poslanci v tichosti schválili zákon, který zavře internetové obchody po vzoru těch kamenných, jež musí mít o vybraných státních svátcích zavřeno.

Zdroj: blog.shoptet.cz

Co si budeme povídat, dnes by vzhledem k tomu, co se kolem nás děje, takový vtípek asi neprošel už ani 1. dubna. To tenkrát bejvávaly časy…

9. Lego a appka pro vyhledání ztracené kostky

V roce 2019 se hodně povedl aprílový žert i oblíbené značce stavebnic. Ta přišla první dubnový den s unikátní mobilní aplikací, která umí v hromadě kostiček najít tu, co právě potřebujete k dotvoření svého stavebnicového veledíla. Praktické! Takže otázka zní: mohl by to prosím někdo opravdu naprogramovat?

Zdroj: Twitter @LEGO_Group

10. Zásilkovna vs. Česká pošta: 1:0

Na závěr tu máme jeden aktuální žertík z dnešního rána. Přepravní společnost Zásilkovna oznámila odkoupení všech poštovních schránek, které se rozhodla přetvořit na samoobslužná výdejní místa Z-BOX MINI.

Zásilkovna připravila parodickou reportáž představující nový produkt a zapojila do ní dokonce i fejkového náměstka odboru poštovních schránek. Ten prodej sítě schránek Zásilkovně komentuje slovy: „My jsme velice spokojeni. Už se to nevyplácelo. Jediné, co pošťačky ve schránkách nacházely, byly obaly od sladkostí.“

Zdroj: YouTube Zásilkovna

Již jsi hlasoval(a)!
Autor článku

Články, které vznikly za podpory redakčního týmu nebo externích spolupracovníků.

Soundcloud

Spotify

Přečti si CLICKBAIT v nové židli

Mohlo by se vám líbit

Influenceři

Reading Time: 35 min. čtení Přinášíme ultimátní přehled největších “českých” influencerů. Kdo je na prvním místě a kolik sledujících je potřeba na TOP 10? Tady je 30 jmen, která potřebujete znát. Pravidelně aktualizováno (18. 1. 2023)

Sociální sítě

Reading Time: 16 min. čtení V prvním srpnovém týdnu letošního roku se v účtech českých uživatelů Instagramu objevila novinka s názvem Reels. Jde o 15sekundová videa, která je možné doplnit hudbou a sestříhat, a kterými chce Instagram konkurovat populární sociální síti TikTok, jejíž alfou a omegou jsou právě krátká hudební videa.

Sociální sítě

Reading Time: 10 min. čtení Instagram patří s jednou miliardou uživatelů k nejoblíbenějším sociálním sítím na světě. Koho tito uživatelé sledují úplně nejraději?

Marketing

Reading Time: 3 min. čtení Tvořit obsah pro zábavu je ušlechtilé. V životě každého tvůrce ale přijde moment, kdy si řekne, že by na tom, co dělá, mohl i vydělávat.