Zůstaňme ve spojení

Co pro vás můžeme najít?

ClickbaitClickbait

Inspirace

10 tipů, jak pózovat na fotkách

Reading Time: 8 min. čtení Chcete mít krásné snímky z dovolené? Přemýšlíte, jak to ti lidé dělají, že na fotkách na Instagramu vypadají vždycky tak dobře? Tajemství je (kromě filtrů a editací) v dobré póze! Stačí třeba lehce natočit hlavu nebo propnout záda a výsledná fotografie vypadá úplně jinak.

Chcete mít krásné snímky z dovolené? Přemýšlíte, jak to ti lidé dělají, že na fotkách na Instagramu vypadají vždycky tak dobře? Tajemství je (kromě filtrů a editací) v dobré póze! Stačí třeba lehce natočit hlavu nebo propnout záda a výsledná fotografie vypadá úplně jinak. Tady je pár ukázek, jak se postavit a tvářit, aby vaše fotky byly perfektní. 

Fotky s památkami

Začněme klasickými dovolenkovými snímky. Většina lidí u památek, které na cestách navštíví, pózuje tak, že si prostě stoupne. Před ně, vedle nich, za ně. Pak je rodinné album z dovolené plné fotek, kde kromě historických budov stojí jaké tvrdé Y ještě další osoby. Přitom stačí přidat snímku trošku dynamiky pohybem!

Chcete mít krásné snímky z dovolené? Přemýšlíte, jak to ti lidé dělají, že na fotkách na Instagramu vypadají vždycky tak dobře? Tajemství je (kromě filtrů a editací) v dobré póze! Stačí třeba lehce natočit hlavu nebo propnout záda a výsledná fotografie vypadá úplně jinak. Tady je pár ukázek, jak se postavit a tvářit, aby vaše fotky byly perfektní.

Fotky se zajímavými objekty

Stejný případ jsou fotky „Jé, vyfoť mě tady s tím [libovolně doplňte]„. Snažte se stát se součástí scény, tedy během focení objekt určitým způsobem využít, ukazovat na něj – namísto pouhého stoupnutí si vedle něj. 

Při focení s objekty jsou často zajímavější momentky. Až se na dovolené budete fotit třeba s kašnou, namísto abyste si vedle ní stoupli, začněte šplíchat na fotografa! 100% vzniknou povedené snímky!

„Vyfoť mě, jak jdu“

Populární fotky z výletů a dovolených jsou ty, na kterých je člověk zezadu, zachycen jakoby při chůzi. Aby měl takový snímek v sobě živost a působil přirozeně, vytvořte dojem, že skutečně jdete. Byť budete stát na místě, jednu nohu nastavte do kroku a ruce nenechávejte svisle u těla.

Skvěle působí i to, když se během pomyslné chůze na fotografa pootočíte a podíváte se do foťáku.

Fotky vsedě 

Především dámy často při focení snímků vsedě spontánně dají nohy k bradě, zejména pokud mají na sobě šaty, sukni či krátké kalhoty. Taková póza však mnohdy zbytečně ukáže případné nedostatky a výsledek působí nepřirozeně.

Portrét

Mírně pozvednout bradu, vlasy na rameno, pořádný americký úsměv a na profilové fotce budete za hvězdu! 

„Ramínko dolů!“

Až na vás fotograf zamíří hledáček zatímco sedíte, natočte se více k němu, dejte rameno dolů a bradu zase mírně nahoru. Krk tak bude vypadat delší a póza bude celkově přirozenější. 

Pozor na shrbená záda

Stejně tak vás může fotograf zastihnout v pozici s hlavou podepřenou dlaní. Ta není zrovna lichotivá. Rovná záda jsou zkrátka zárukou vyvedeného snímku.

Co s rukama?

Při fotografování ve stoje lidé často neví, kam založit ruce. S jednou rukou v bok vykouzlíte štíhlejší siluetu a zároveň pak přirozeně vystrčíte jednu nohu, čímž vyšvihnete tu pravou fotopózu!

Tip ke sledování:

Fitness trenérka jana_kuehnel_ ve svých postech na Instagramu často ukazuje, že póza a perspektiva dokáže změnit fotku o 100 %.

Póza vsedě na židli

To je rozdíl, co říkáte? 

Fotky z pikniku na dece

Opět jsme u těch rovných zad, která jednoduše dělají doslova divy.

Fotky zespodu

Při focení zespodu vznikají nelichotivé snímky snad zákonitě…

Proto než vyletí ptáček, nezapomeňte povytáhnout bradu dopředu a mírně natáhnout krk. 

Již jsi hlasoval(a)!
Autor článku

Články, které vznikly za podpory redakčního týmu nebo externích spolupracovníků.

Soundcloud

Spotify

Přečti si CLICKBAIT v nové židli

Mohlo by se vám líbit

Influenceři

Reading Time: 35 min. čtení Přinášíme ultimátní přehled největších “českých” influencerů. Kdo je na prvním místě a kolik sledujících je potřeba na TOP 10? Tady je 30 jmen, která potřebujete znát. Pravidelně aktualizováno (18. 1. 2023)

Sociální sítě

Reading Time: 16 min. čtení V prvním srpnovém týdnu letošního roku se v účtech českých uživatelů Instagramu objevila novinka s názvem Reels. Jde o 15sekundová videa, která je možné doplnit hudbou a sestříhat, a kterými chce Instagram konkurovat populární sociální síti TikTok, jejíž alfou a omegou jsou právě krátká hudební videa.

Sociální sítě

Reading Time: 10 min. čtení Instagram patří s jednou miliardou uživatelů k nejoblíbenějším sociálním sítím na světě. Koho tito uživatelé sledují úplně nejraději?

Marketing

Reading Time: 3 min. čtení Tvořit obsah pro zábavu je ušlechtilé. V životě každého tvůrce ale přijde moment, kdy si řekne, že by na tom, co dělá, mohl i vydělávat.