Zůstaňme ve spojení

Co pro vás můžeme najít?

ClickbaitClickbait

Sociální sítě

Squid Game prodává. Jak se úspěchu seriálu snaží využít značky?

Reading Time: 4 min. čtení Seriál Squid Game pobláznil opravdu celý svět, kdybychom mu věnovali jen jeden článek, bylo by to málo. Minule jsme se podívali na to, jaká mánie zachvátila diváky na sociálních sítích, ale opomenout nemůžeme ani chytré marketingové tahy značek.

Nezáleží na tom, do jaké kategorie značka spadá, trendu se chtějí přizpůsobit zkrátka všechny, ať už formou memes či klasickými reklamami. 

Dalgona Memes

Na vytvoření dalgona memes už najdete na internetu i šablony a generátory.

Pepsi s jednoduchým a trefným “if you know, you know” popiskem.

Zapojila se dokonce i Policie České republiky, což asi nikdo nečekal.

Pozvánka do hry

Malajská Domino’s Pizza vytvořila vlastní vizitku už v prvním týdnu od premiéry.

A podobnou věc udělala malajská RHB banka s kreditkou.

Podobně na to šel i Durex v Pákistánu.

Relief, aplikace, která vám pomůže s dluhy, ze Squid Game vizitek udělala dokonce OOH kampaň.

Ostatní značky

Americký Nutter Butter vtipně zasadil svou sušenku do děje.

H&M nepotřebovalo ani meme, české zákazníky pobavilo klasickou reklamou.

HoYeon Jung se stala ambasadorkou Louis Vuitton a při oznámení této novinky se samozřejmě nesměl vynechat název seriálu.

Chytře na to šel Vogue, který před 4 lety zveřejnil video s HoYeon a nyní před její jméno doplnil název seriálu, díky čemuž se video stalo znovu aktuálním.

Netflix

A nakonec se podíváme do domovské stáje seriálu, kde mají s memes bohaté zkušenosti. Ty, které věnovali svému no.1 seriálu, patří mezi nejpovedenější.

Netflix má v biu na TT „this is a Sae-Byeok fan account“, protože kromě samotného seriálu všechny pobláznila i krása hrdinky Sae-Byeok a Netflix to moc dobře ví. 

@netflix

who else watched it for the plot? #squidgame #netflix

♬ original sound – Netflix

Věříme, že Squid Game téma ještě zdaleka není vyčerpané a jsme zvědaví, co dalšího značky vymyslí. 

Již jsi hlasoval(a)!
Autor článku

Napsala jsem bakalářku o TikToku ✌🏼

Soundcloud

Spotify

Přečti si CLICKBAIT v nové židli

Mohlo by se vám líbit

Influenceři

Reading Time: 35 min. čtení Přinášíme ultimátní přehled největších “českých” influencerů. Kdo je na prvním místě a kolik sledujících je potřeba na TOP 10? Tady je 30 jmen, která potřebujete znát. Pravidelně aktualizováno (18. 1. 2023)

Sociální sítě

Reading Time: 16 min. čtení V prvním srpnovém týdnu letošního roku se v účtech českých uživatelů Instagramu objevila novinka s názvem Reels. Jde o 15sekundová videa, která je možné doplnit hudbou a sestříhat, a kterými chce Instagram konkurovat populární sociální síti TikTok, jejíž alfou a omegou jsou právě krátká hudební videa.

Sociální sítě

Reading Time: 10 min. čtení Instagram patří s jednou miliardou uživatelů k nejoblíbenějším sociálním sítím na světě. Koho tito uživatelé sledují úplně nejraději?

Marketing

Reading Time: 3 min. čtení Tvořit obsah pro zábavu je ušlechtilé. V životě každého tvůrce ale přijde moment, kdy si řekne, že by na tom, co dělá, mohl i vydělávat.