Zůstaňme ve spojení

Co pro vás můžeme najít?

ClickbaitClickbait

Inspirace

Jak si udělat Instagram bezpečnější

Reading Time: 5 min. čtení Označování na fotkách, obrana proti stalkerům či více soukromí při sdílení Stories. Zde je stručný přehled toho, jak se bezpečněji chovat na Instagramu.

Dvoufázové ověření

Pokud jej ještě nevyužíváte, právě teď je ideální čas si dvoufázové ověření na svém profilu zapnout. Proč? Zabráníte tak krádeži vašeho profilu. Ano, skutečně se to děje (nejen u profilů s větším množstvím followers) a pro hackery to není nic moc složitého. Zabezpečení spočívá v tom, že aplikace vyžaduje pro přihlášení bezpečností kód, který zasílá na vaše telefonní číslo ve formě SMS. Dvě fáze ověření tedy znamenají heslo + kód.

Tip: Dvoufázové ověření nastavíte kliknutím na ≡, dále Nastavení, Zabezpečení a Dvoufázové ověření.

Zablokujte stalkery

Je vám nepříjemné, že se nějaký konkrétní uživatel dívá na vaše příběhy a sleduje váš profil? Jděte do jeho profilu, kde pod symbolem tří teček najdete možnost Zablokovat. Uživatel tak nebude mít přístup k vašemu obsahu.


Pokud byste uživatele chtěli později odblokovat nebo se podívat na seznam všech, které máte v blokaci, jděte přes Nastavení, Soukromí a Blokované účty. Zablokovat lze jakéhokoliv uživatele – i toho, který není váš sledující.

A jestli uživatele nechcete přímo zablokovat, ale prostě jen nemáte zájem, aby byl mezi vašimi followers, vyberte pod symbolem tří teček variantu Odebrat sledujícího. Tato možnost logicky funguje jen u uživatelů, kteří už reálně sledují váš profil (takže nelze dopředu někomu zabránit, aby na vašem profilu klikl na Sledovat).

Co udělat, aby vás nemohl jen tak někdo označovat na fotkách?

Posty, ve kterých vás někdo označil, najdete na profilu pod symbolem panáčka ve čtverci. A zobrazit si je může i kdokoliv z vašich sledujících. Proto pokud je vám nějaké označení nepříjemné, klikněte u daného postu na tři tečky.

Možnosti označení a pak buď odeberte označení vaší osoby z příspěvku (takže vaši přezdívku už neuvidí nikdo), anebo jen příspěvek smažte ze svého profilu (vaše přezdívka bude pořád viditelná na profilu autora příspěvku a profilech dalších označených).

Tip: Instagram umožňuje i ruční povolování označení. Když vás někdo bude chtít označit ve svém postu, bude potřebovat vaše schválení. Tuto vychytávku zapnete v ≡, dále Nastavení, Soukromí, Označení a zde si zvolíte, komu povolíte označování.

Ozubené kolečko zajistí trošku soukromí

U každého Stories vidíte v levém horním ozubené kolečko, které symbolizuje Nastavení daného příběhu. V této sekci můžete například skrýt Stories před konkrétními uživateli: třeba když nechcete, aby váš šéf viděl, že jste v pátek už ve tři odpoledne někde na výletě. Jednoduše vyhledejte nickname dotyčného a označte jej. Dále si lze nastavit, kdo na váš příběh může reagovat a kdo jej může ukládat nebo sdílet. Takže i když máte veřejný profil, můžete si takto zajistit jistou formu soukromí.

Již jsi hlasoval(a)!
Autor článku

Články, které vznikly za podpory redakčního týmu nebo externích spolupracovníků.

Soundcloud

Spotify

Přečti si CLICKBAIT v nové židli

Mohlo by se vám líbit

Influenceři

Reading Time: 35 min. čtení Přinášíme ultimátní přehled největších “českých” influencerů. Kdo je na prvním místě a kolik sledujících je potřeba na TOP 10? Tady je 30 jmen, která potřebujete znát. Pravidelně aktualizováno (18. 1. 2023)

Sociální sítě

Reading Time: 16 min. čtení V prvním srpnovém týdnu letošního roku se v účtech českých uživatelů Instagramu objevila novinka s názvem Reels. Jde o 15sekundová videa, která je možné doplnit hudbou a sestříhat, a kterými chce Instagram konkurovat populární sociální síti TikTok, jejíž alfou a omegou jsou právě krátká hudební videa.

Sociální sítě

Reading Time: 10 min. čtení Instagram patří s jednou miliardou uživatelů k nejoblíbenějším sociálním sítím na světě. Koho tito uživatelé sledují úplně nejraději?

Marketing

Reading Time: 3 min. čtení Tvořit obsah pro zábavu je ušlechtilé. V životě každého tvůrce ale přijde moment, kdy si řekne, že by na tom, co dělá, mohl i vydělávat.