Zůstaňme ve spojení

Co pro vás můžeme najít?

ClickbaitClickbait

Marketing

Nálož českých vánočních reklam, edice 2021

Reading Time: 3 min. čtení Stýskalo se vám celý rok po vánočních reklamách operátorů a supermarketů? Už se trápit nemusíte, už je vidíme!

Pojďme se podívat, co se letos urodilo v hlavách kreativců a co nás teď měsíc bude oblažovat v televizi a na YouTube.

Albert

A hned na začátek tady máme vítěze soutěže “dostaň logo do každého záběru”. Tleskáme však za vánoční aktivitu, během které se Albert chystá darovat milion porcí jídla.

dm drogerie

Tato reklama nejspíš nevznikala v Česku a ani pro českého zákazníka. Snový kabaret ale baví.

ZOOT

Co si budem povídat. Ten nepřirozeně. Rozkouskovaný. Voiceover je trochu. Otravný. Zamrzlá videa (oživlé fotky?) jsou ale prima efekt. A Nikol to prodá všecko.

Lidl

V Lidlu uvěřili, že jsme se během roku poučili a letošní Vánoce si covidem zkazit nenecháme. Mno…. Doják na tři minuty, k tomu přezpívaný Bob Dylan, leckoho chytne za srdce a přinutí uronit slzu.

Vodafone

Všimli jste si, jak teď v reklamách vypadá “typická česká rodina”? Samoživitelky a samoživitelé, rozvedené páry, manželé s jedním dítětem… Inu, statistiky rozvodů a porodnosti hovoří jasně.

O2

Teď si ukážeme dva přístupy k vánoční reklamě. Ten první je hardsellový, kdy se celá reklama točí výhradně kolem nabídek O2. Duch Vánoc na vás sice nedýchne, ale futuristický styl si s nikým jiným nespletete.

T-Mobile

Magentový operátor šel na Vánoce přes příběh. Ten se povedl, ale na konci by klidně mohlo být logo jakékoliv jiné firmy.

Rohlík

Krásně natočená a líbivá… nuda. Všechno je vysvětleno do posledního vtipu, alespoň ten Barťák je tady naživo a nejen ve voiceoveru jako u Penny. Škoda, že nezůstal i nějaký ten prostor pro fantazii.

A co ostatní?

Pilsner Urquell pouze oprášil spot z minulého roku, Kofola to zkouší s Kofoměkkouši, Kaufland má Jardu Jágra, Sportisimo zatím ne.

Již jsi hlasoval(a)!
Autor článku

Píšu stručně a krátce, a to vůbec nejsem z Ostravy.

Soundcloud

Spotify

Přečti si CLICKBAIT v nové židli

Mohlo by se vám líbit

Influenceři

Reading Time: 35 min. čtení Přinášíme ultimátní přehled největších “českých” influencerů. Kdo je na prvním místě a kolik sledujících je potřeba na TOP 10? Tady je 30 jmen, která potřebujete znát. Pravidelně aktualizováno (18. 1. 2023)

Sociální sítě

Reading Time: 16 min. čtení V prvním srpnovém týdnu letošního roku se v účtech českých uživatelů Instagramu objevila novinka s názvem Reels. Jde o 15sekundová videa, která je možné doplnit hudbou a sestříhat, a kterými chce Instagram konkurovat populární sociální síti TikTok, jejíž alfou a omegou jsou právě krátká hudební videa.

Sociální sítě

Reading Time: 10 min. čtení Instagram patří s jednou miliardou uživatelů k nejoblíbenějším sociálním sítím na světě. Koho tito uživatelé sledují úplně nejraději?

Marketing

Reading Time: 3 min. čtení Tvořit obsah pro zábavu je ušlechtilé. V životě každého tvůrce ale přijde moment, kdy si řekne, že by na tom, co dělá, mohl i vydělávat.