Zůstaňme ve spojení

Co pro vás můžeme najít?

ClickbaitClickbait

Sociální sítě

To nejlepší z TikToku: Populární trendy roku 2021

Reading Time: 8 min. čtení Kdo letos neochutnal těstoviny s omáčkou z rajčat a feta sýru, jako by nežil!

Jaké jsou podle nás ty nejlepší TikTok trendy za rok 2021? Vybrali jsme jich 10, které by vám neměly uniknout.

1. Feta Pasta

Nebojte se, že byste u sledování nejoblíbenějších trendů na TikToku zůstali o hladu! Naším vůbec nejoblíbenějším trendem je tenhle pro všechny jedlíky. Pokud jste ještě nevyzkoušeli těstoviny s omáčkou z rajčat a feta sýru, rozhodně na nic nečekejte, je to totiž opravdu skvělý a hlavně rychlý pokrm, který chutná každému.

@feelgoodfoodie Baked feta pasta with cherry tomatoes!! Recipe on blog • Inspired by @grilledcheesesocial 😘 #tiktokpartner #LearnOnTikTok #fetapasta #recipes ♬ original sound – Feel Good Foodie

2. Tortilla trend

U jídla ještě zůstaneme. Na TikToku najdete doslova nespočet kombinací, s jakými ingrediencemi si zabalit tortillu. Vymyslíte i vy nějakou svou oblíbenou kombinaci?

3. Mama said that it was OK

Trend doprovázený populární písní z roku 2015 „Mama Said“ od muzikanta Lukase Grahama se stal velice oblíbeným, protože motivuje lidi, aby k sobě byli více tolerantní a zároveň nesoudili rozhodnutí ostatních. Je úplně totiž úplně normální nezapadat do společenských standardů a nesplňovat očekávání společnosti. Pokud máma řekla, že je to v pořádku, tak je to zkrátka v pořádku.

Na Tiktoku najdete tento trend opravdu v několika různých variantách, kde tvůrci například normalizují to, že ve 33 letech žena ještě nemusí mít děti nebo, že je vlastně nemusí mít vůbec a stále může být v životě spokojená.

@laura88lee

##greenscreen 🤷‍♀️ ##mamasaid ##mamasaidthatitwasok ##foryou inspo: @sunleopard 🥰

♬ Mama Said – Lukas Graham

Tento trend si oblíbila i jedna z nejslavnějších současných amerických zpěvaček Taylor Swift. Ve svém videu se snaží poukázat na nálepku „country zpěvačky“, kterou si vysloužila díky své tvorbě v minulosti.

@taylorswift

Learned from the best 💁‍♀️ #mamasaid #swifttok @shaniatwain 📷: Getty Images by Jeff Kravitz and Denise Truscello

♬ Mama Said – Lukas Graham

4. Touch it challenge

Také každé ráno stojíte před skříní a nevíte, co si obléct na sebe? Koukněte na „Touch it challenge“ a nechte se inspirovat. Tvůrci na písničku Touch It od umělce Busta Rhymes ukazují během krátkých videí jeden outfit za druhým.

5. Tell me without actually *telling* me

V tomto trendu se uživatelé TikToku vzájemně vyzývají, aby něco „řekli“, aniž by to ve skutečně řekli, ale spíše předvedli. Například „řekni mi, že jsi ve vztahu, aniž bys mi ve skutečnosti řekl/a, že jsi ve vztahu“.

Tento trend se rozhodně řadí mezi jeden z nejoblíbenějších na TikToku, a protože není vázán na konkrétní téma, zdá se, že bude populární ještě dlouhou dobu.

@jennashortforjenna

#stitch with @dianasaurusrex124

♬ original sound – Jenna 💞

6. The Magic Bomb challenge

Opravdu návykový trend, který si oblíbily hlavně známé osobnosti. V rytmu písně tvůrci pohybují rukama a zároveň odpovídají na sadu otázek, které jim kladou sledující.

@oliviasalmen

#themagicbomb

♬ The Magic Bomb (Questions I Get Asked) [Extended Mix] – Hoàng Read

7. Center of gravity challenge

Úkol této výzvy je jednoduchý: muž a žena se nacházejí ve stejné pozici a to na všech čtyřech vedle sebe. Následně si oba opřou předloktí o podlahu, ruce ohnou v loktech a hlavu dají do dlaní. Teď už jen současně zvednou ruce z podlahy a přesunou je za záda. Ve většině případů končí muži s obličejem rozpláclým o zem, zatímco ženy se s úsměvem udrží v pozici na kolenou.

8. Dating in your… challenge

Jako první s tímto trendem přišel britský tvůrce @jamiejukesuk, kdy v krátkém videu sdílí všechny problémy s randěním, které můžou člověka potkat, když je mu přes 30. Celé video doprovází skladba „It’s the Hard Knock Life“.

9. Thrift Flip

Dalším trendem, který se stal za uplynulý rok velice populárním, je „Thrift flip“. Tvůrci této výzvy ukazují své oblečení, které pořídili v sekáči nebo ho našli třeba u babičky ve skříni. Pozor, to nejdůležitější však přijde! Oblečení si každý upraví podle svého vkusu. Sukni zkrátí, košili ustřihne rukávy nebo z kalhot udělá kraťasy. Fantazii se zkrátka meze nekladou.

Je skvělé vidět, že i trendy na sociálních sítích dokážou mladé lidi podporovat v tvořivosti, ale také ve spořivosti. TikTok tímto trendem ukazuje na udržitelnou možnost nákupu nového oblečení.

@ssiiena

Reply to @ssiiena @tracy.oj all my thrift flips are on IG! Link in bio 🙂 #DontQuitYourDaydream #letsgothrifting #thriftwithme #thriftflip

♬ Need To Know (pitched down dance) – xxtristanxo

10. Christmas grenade challenge

A nakonec jedna vánoční výzva, která sice nevznikla v roce 2021, ale na TikToku se i tento rok řadí mezi nejoblíbenější. Přiznejte sami, komu by se v tomto hektickém období nelíbilo hodit do svého bytu „vánoční granát“ a mít lusknutím prstů uklizeno, a ještě k tomu i hotovou výzdobu?

@nabela

first tree: ✅ three more to go! 😅✨ #christmas #glowups

♬ Tactical Christmas – Chivi 😘
Již jsi hlasoval(a)!
Autor článku

Píšu, jím, směju se a žiju, hlavně teda online.

Soundcloud

Spotify

Přečti si CLICKBAIT v nové židli

Mohlo by se vám líbit

Influenceři

Reading Time: 35 min. čtení Přinášíme ultimátní přehled největších “českých” influencerů. Kdo je na prvním místě a kolik sledujících je potřeba na TOP 10? Tady je 30 jmen, která potřebujete znát. Pravidelně aktualizováno (18. 1. 2023)

Sociální sítě

Reading Time: 16 min. čtení V prvním srpnovém týdnu letošního roku se v účtech českých uživatelů Instagramu objevila novinka s názvem Reels. Jde o 15sekundová videa, která je možné doplnit hudbou a sestříhat, a kterými chce Instagram konkurovat populární sociální síti TikTok, jejíž alfou a omegou jsou právě krátká hudební videa.

Sociální sítě

Reading Time: 10 min. čtení Instagram patří s jednou miliardou uživatelů k nejoblíbenějším sociálním sítím na světě. Koho tito uživatelé sledují úplně nejraději?

Marketing

Reading Time: 3 min. čtení Tvořit obsah pro zábavu je ušlechtilé. V životě každého tvůrce ale přijde moment, kdy si řekne, že by na tom, co dělá, mohl i vydělávat.