Zůstaňme ve spojení

Co pro vás můžeme najít?

ClickbaitClickbait

Sociální sítě

Čeští sportovci, kteří mají druhou kariéru na sítích

Reading Time: 9 min. čtení Podívali jsme se na tři české sportovce, kteří vynikají nejen po fyzické stránce, ale tvoří i pestrý obsah na YouTube.

Sportovci, kteří mají Youtube kanál

U většiny sportovců byste jen těžko tipovali, že se vedle své kariéry stihnou věnovat i úspěšné tvorbě obsahu na YouTube. V dnešním digitálním světě to však představuje velké lákadlo a stále více aktivit míří i sem.

Vybrali jsme tři české sportovce, jejichž tvorba obsahu nám přijde inspirativní!

Bára Votíková

Kdo nese českou sportovní youtuberskou vlajku nejvýš? Pravděpodobně Bára Votíková, jejíž aktivita se datuje už od roku 2015. Tato talentovaná fotbalová brankářka má na české poměry obří fanbase.

Bez mála půl milionu subscriberů je solidní počin, jistě tomu napomáhá i její kosmopolitní zaměření díky loňskému přestupu z fotbalové Slavie Praha do Paris Saint Germain. Bára se do Paříže přesunula pouhých pár dní po Messim a stejně jako on nosí dres s číslem 30. Náhoda?

Bára se svými iniciály BV podporuje i vlastní merch a specializuje se především na skeče, parodie a vlogy, které vede dost volným, zábavným až „potrhlým“ způsobem bez servítek. To ji dělá přístupnou a oblíbenou mezi fanoušky. Díky jejímu kanálu můžete nahlédnout pod pokličku sportovní kariéry, ale i běžného života, který se sama nebojí sdílet.

Nejprve ji v jednom videu vidíte vysvětlovat pozadí přestupu do PSG, v dalším videu rapuje v centru Paříže po boku Bena Cristovaa, z něhož (jak sama posléze řekne) má mokrou buchtu, nebo v jiném zase vysvětluje volnou formou svou sexualitu.

V jednom videu nás bere na hřiště přímo k tribunám slavícího davu fanoušků.

Její kanál se pochopitelně točí především kolem fotbalu, a mnohdy jsou to opravdu super záběry. V nejnovější sérii Bára in Paris nás tato youtuberka/brankářka seznamuje se svým životem v Paříži a s Paříží obecně, za zmínku stojí obzvláště video, ve kterém nás po vyhraném zápase proti Realu Madrid bere na hřiště a pak přímo k tribunám se slavícím dvacetitisícovým davem fanoušků.

Takovéto záběry u Messiho asi neuvidíte. Na IG @bara_vot má nepatrně více fanoušků než na YT, mimo jiné je zde láká na svůj zmiňovaný merch @barbes_brand.

Jan Mejdr

Tento fotbalový obránce a odchovanec Sparty Praha nyní působí v Hradci Králové, kam se dostal po sérii hostování v pražské Dukle a Sokolovu. Mimo fotbalu se velice aktivně věnuje gamingu a YouTubu, kde vystupuje pod přezdívkou Magician.

Oba tyto koníčky nakonec spojil dohromady a tak na jeho kanále můžete najít hrací streamy Fortnitu, Call of Duty a dalších her. Videa s herním zaměřením aktivně přidával před více jak rokem, nyní se zaměřuje převážně na fotbalová videa, ať už napodobování nějakých gólů či triků, nasazování jesliček náhodným kolemjdoucím nebo prostě a jednoduše tréninkové tipy a cviky.

Za zmínku stojí například video, kde se pokouší napodobit geniální gól Dimitriho Payeta z Eura 2016, a které je s přehledem jedno z jeho nejsledovanějších videí poslední doby.

Podle počtu zhlédnutí jsou fotbalová videa u fanoušků určitě oblíbenější, což ví určitě i sám Mejdr. Gamingu se už tolik nevěnuje a když ano, tak spíše na Twitchi, který je především pro podporu komunity, přátel a pro zábavu. Sto tisíc odběratelů je také více, než má followerů na svém IG @jan.mejdr. Je to sice méně, než má Bára, ale se svým specifickým obsahem si Magician své fanoušky očividně nachází.

Sto tisíc odběratelů. Svým specifickým obsahem si Magician své fanoušky očividně nachází.

Na Instagram občas přidává video nebo reels s fotbalovými triky, ale není to tak časté. Svůj účet zásobuje spíše fotkami a momentkami z cestování a osobního života, jako například, když byl před měsícem hostem ve fotbalovém podcastu Offseason Cashanovy Bulhara a Labella.

Honza je poměrně aktivní i na TikToku @jan.mejdr s téměř 30 tisíci followery.

Maxim Habanec

Dalším českým sportovcem/youtuberem je tento pražský profesionální skateboardista. Řadí se mezi nejlepší prkýnkáře na světě, šestkrát se stal mistrem republiky ve skateboardingu a může se pyšnit světovým pohárem ve skateboardingu nebo dvojnásobným vítězstvím v pražském Mystic Sk8 cupu.

V roce 2018 založil skateshop Craness s Danielem Rahmanem, aby ulehčil každému, kdo chce jezdit na skateboardu. Na tomto webu si můžete koupit jakoukoliv výbavu, ať už jste profesionál nebo jezdíte rekreačně. Velkou Maximovou vášní je vedle skateu i cestování. Obě tyto vášně spojil dohromady v unikátní dokumentární projekt Skate of Mind.

Maxim Habanec vede vlastní pražský krytý skatepark Red Bull MaxSpace a o pár míst mu unikla účast na LOH 2021. Na svém YouTube se snaží popularizovat skateboarding a zároveň dokumentovat život profesionálního sportovce podobně jako třeba surfer O’Brien. Jeho 136 tisíc sledujících mu pro to poskytuje zajímavou platformu, to samé platí i o jeho partnerství s Red Bullem.

Na svém YouTube se snaží popularizovat skateboarding a zároveň dokumentovat život profesionálního sportovce podobně jako třeba surfer O’Brien.

Série Skate of Mind přilákala pozornost velkého množství lidí svým obsahem i formou zpracování a poskytla tak nevšední pohled do zákulisí tohoto náročného sportu. Značný ohlas dokumentují i partneři, kteří se na této sérii postupně podíleli – Vans, Nikon, Horsefeathers nebo Jägermeister.

Maxim Habanec Youtube kanál
Maxim Habanec / Red Bull Content Pool

YouTube účet si Habanec založil někdy v roce 2016 a od té doby ušel kus cesty. Aktivní je i na IG @maximhabanec, kam pro více jak 85 tisíc followerů přidává fotky, videa a reels ze svých skateboardových ale i cestovatelských toulek. To stejné platí i pro TikTok @habanecmaxim.

Bavil vás tento článek? Příště se podíváme na zajímavé YouTube kanály světových sportovců, jako například basketbalisty Stephena Curryho, fotbalového brankáře Bena Fostera, snowboardisty Marka McMorrise a dalších. Mezitím se můžete podívat na ☛ sportovce, které stojí za to sledovat na YouTube (klikni zde).

Již jsi hlasoval(a)!
Adam Fedrhanc - Clickbait
Autor článku

Normálně jsem introvertní, ale po čtyřech pivech nezavřu pusu.

Soundcloud

Spotify

Přečti si CLICKBAIT v nové židli

Mohlo by se vám líbit

Influenceři

Reading Time: 35 min. čtení Přinášíme ultimátní přehled největších “českých” influencerů. Kdo je na prvním místě a kolik sledujících je potřeba na TOP 10? Tady je 30 jmen, která potřebujete znát. Pravidelně aktualizováno (18. 1. 2023)

Sociální sítě

Reading Time: 16 min. čtení V prvním srpnovém týdnu letošního roku se v účtech českých uživatelů Instagramu objevila novinka s názvem Reels. Jde o 15sekundová videa, která je možné doplnit hudbou a sestříhat, a kterými chce Instagram konkurovat populární sociální síti TikTok, jejíž alfou a omegou jsou právě krátká hudební videa.

Sociální sítě

Reading Time: 10 min. čtení Instagram patří s jednou miliardou uživatelů k nejoblíbenějším sociálním sítím na světě. Koho tito uživatelé sledují úplně nejraději?

Marketing

Reading Time: 3 min. čtení Tvořit obsah pro zábavu je ušlechtilé. V životě každého tvůrce ale přijde moment, kdy si řekne, že by na tom, co dělá, mohl i vydělávat.