Zůstaňme ve spojení

Co pro vás můžeme najít?

ClickbaitClickbait

Inspirace

22 povedených reklam ze Super Bowlu 2022

Reading Time: 11 min. čtení Čím je udílení Oscarů pro filmový průmysl, tím je Super Bowl pro lidi z marketingu. Finálový zápas NFL přináší každoročně přehlídku nejlepších a díky obrovské sledovanosti také nejdražších reklam světa.

Reklamy Super Bowl

Značky neváhají každý rok investovat miliony dolarů za pár sekund na obrazovkách, předhání se v tom, kdo obsadí do své reklamy slavnější tvář a kdo předvede velkolepější produkci. Super Bowl totiž pravidelně sleduje přibližně na 100 milionů diváků – a to se pochopitelně odráží na ceně reklamního prostoru.

Zápas ve sportu, jehož pravidla zná u nás málokdo, jsme přetrpěli, u rapové halftime show si zavzpomínali, tak teď k tomu podstatnému.

Vybíráme 22 parádních reklam
z letošního Super Bowlu.

Paul Rudd a Seth Rogen v reklamě Lays

Herci Paul Rudd a Seth Rogen vzpomínají na nejlepší společné zážitky před svatbou jednoho z nich s vyžehleným pytlíkem brambůrek v ruce.

Oslava lenochů s míchaným drinkem v plechovce

Značka Cutwater Spirit byla na Super Bowlu poprvé a k tomu, aby zaujala, nepotřebovala žádnou známou tvář. Řemeslně skvěle znázorněná myšlenka, že pití míchaných drinků v plechovce je určené pro ty, kteří se snaží v životě dělat věci chytře (a možná jsou od přírody i trochu líní), se povedla.

Country zpěvák Willie Nelson nosí Skechers

Zpěvák, který se proslavil velmi kladným vztahem k marihuaně, bojuje v reklamě za legalizaci nošení bot Skechers, i když takový boj není potřeba. Je lepší, když víte, kdo je Willie Nelson a že byl zadržen za držení marihuany a houbiček.

Na tento spot navázala značka už více produktovou reklamou s Nelsonovou písní

Austin Powers pro General Motors

Kdyby vás zajímalo, jak vypadají hlavní postavy série Austin Powers v roce 2022, tak si pusťte tuto filmovou 90sekundovou reklamu. Dr. Evil v ní převezme nadvládu nad největších výrobcem aut ve Státech.

Taco Bell si střílí z klaunů z Mekáče

Srovnávací reklama je ve Státech povolená a naplno toho využívá řetězec Taco Bell, který si ve svém spotu maličko rýpne do maskota McDonald’s.

Steve Buscemi a šest sportovců pro light pivo Michelob Ultra

Celkem šest osobností vrcholového sportu se objeví ve spotu, který se odkazuje na kultovní film Big Lebowski. Steve Buscemi jako obsluha bowlingové herny dohlíží na souboj mezi Peytonem Manningem, golfovým hráčem Koepkou, fotbalistkou Alex Morgan a hvězdami NBA Jimmy Butlerem a Nneka Ogwumike. A když už si myslíte, že na konci přichází samotný Jesus, objeví se Ona!

Když nemůžete přestat mluvit o Carvana

Online prodejce aut přichází s jednoduchým konceptem reklamy, ve které jejich zákaznice nemůže přestat mluvit o tom, jak jsou skvělí. Jeden z mála spotů na Super Bowlu, který vytvořil in-house tým značky.

Idris Elba tváří Booking.com

Když obsadíte slavného herce do reklamy, je správné ho divákovi ukázat hned na začátku. Populární anglický herec Idris Elba, který v posledních letech září snad ve všech “Marvelovkách”, nás přesvědčuje, že Booking.com si na nic nehraje a značku se pokouší polidštit. A víte, co? Díky jeho charisma to celé působí přirozeně a funguje to.

Squarespace vsadilo na copywriting (a herečku Zendaya)

Nešetřete na produkci, přidejte chytlavé copy, obsaďte milou, ale ne zase tak profláknutou herečku, aby vám nezastínila myšlenku, smíchejte to s povědomým hlasem a máte moc dobrou reklamu na něco tak obyčejného, jako je platforma pro vytváření webů. Kdybyste ho nepoznali, tak reklamu namluvil zpěvák, který si říká Andre 3000 a všichni ho známe jako polovinu kdysi populární skupiny Outcast. Senzace!

Ted Lasso jako cameo pro TurboTax

TurboTax je asi nejnudnější služba, která se na Super Bowlu může objevit. Jde o daňové poradenství na dálku, které je údajně ušité každému na míru. Nás pobavila narážka na cryptobarony a potěšila role Jasona Sudeikise, kterého všichni milujeme v seriálu Ted Lasso.

Nissan s vlastním filmem

Automobilka Nissan natočila rovnou vlastní minifilm s hercem Eugene Levy v hlavní roli. Kdybyste váhali, tak ano, je to ten táta ze série American Pie. 

Ewan McGregor odrazuje od nákupů zbytečností

Expedia si prostřednictvím herce Ewana McGregora utahuje z ostatních reklam, které vás přesvědčují k nákupu (většinou zcela nepotřebných) věcí. “Myslíte si, že až se ohlédneme za životem, bude někdo z nás litovat věcí, které si nekoupil? Nebo spíš míst, které nenavštívil?” ptá se na konci reklamy pro cestovní portál. A my souhlasně pokyvujeme.

Pringles uvíznutí 

Takhle vypadá ultimátní product placement! Situace, se kterou se ztotožní každý, kdo někdy lovil poslední Pringles z plechovky, dotažená do absurdní dokonalosti.

Arnie a Salma Hayek pro BMW

Značka BMW se vrací do reklamního času Super Bowlu poprvé od roku 2015. A rovnou se spotem s Arnoldem Schwarzeneggerem a Salmou Hayek v rolích Dia a Hery. Fanoušci v komentářích volají po rozpracování do celovečerního filmu.

Neplýtvejte jídlem, dejte do něj majonézu!

Tematicky laděná reklama, která vás přesvědčuje o tom, že plýtvání jídlem je špatný nápad. V jedné z rolí se tu objeví i komik a herec Pete Davidson, z čehož musel mít Kanye West radost. Taková ta americká reklamní klasika.

Scarlett Johansson a její manžel pro Amazon

Byl by dobrý nápad, kdyby uměla Alexa od Amazonu číst myšlenky? Pravděpodobně ne. V reklamě si vedle půvabné Scarlett zahrál i její manžel. Hraje jejího manžela.

Extra pálivé Doritos

Je tam produkt, jsou tam zvířátka, je tam vtip, muselo to dát hroznou práci v postprodukci, krásně to funguje. 

Matthew McConaughey promuje Salesforce

Když si najmete druhý nejlepší hlas v Hollywoodu, protože ten první vám vyfoukli Turkish Airlines, do reklamy na CRM službu, zaplatíte si čas nejen v reklamní pauze Super Bowlu, ale také sponzorujete olympijský tým, asi se můžete považovat za jednoho z vítězů pandemie.

Když začne Lindsay Lohan chodit do fitka místo do klubů

Díky cvičení v Planet Fitness z vás bude lepší člověk. To nám to aspoň tvrdí tato hvězdami nabitá reklama s Lindsay Lohan v hlavní roli.

S Budweiserem jste na koni

Filmový opus oscarové režisérky Chloé Zhao o tom, že i když jste dole, nemusí to znamenat konec. Takový ten spot, kterému nemůžete nic vytknout a který osloví starší cílovou skupinu, ke které ostatně mluví.

Kryptoburza Coinbase proti všem trendům

Když se ostatní předhánějí ve velkolepé produkci, vrazte tam… poletující QR kód! Že krásně zafungoval, dokazují čísla: 20 milionů přístupů na landing page za minutu a výstřel na 2. místo v App Store.

Dobrý den, dal bych si uhmmmmm…

Kanye West je v reklamě na McDonald’s podobně nerozhodný jako chlápek ze 13. sekundy, který se letos objevil snad ve čtyřech spotech! Opravdový vítěz Super Bowlu.

Tak to byly nejlepší reklamy ze Super Bowl 2022. A kdyby vás to náhodou zajímalo, finálový zápas vyhráli Rams z Los Angeles.

Již jsi hlasoval(a)!
Autor článku

Jsem vzděláním knihovník a po tátovi jedlík. Dělám do marketingu.

Soundcloud

Spotify

Přečti si CLICKBAIT v nové židli

Mohlo by se vám líbit

Influenceři

Reading Time: 35 min. čtení Přinášíme ultimátní přehled největších “českých” influencerů. Kdo je na prvním místě a kolik sledujících je potřeba na TOP 10? Tady je 30 jmen, která potřebujete znát. Pravidelně aktualizováno (18. 1. 2023)

Sociální sítě

Reading Time: 16 min. čtení V prvním srpnovém týdnu letošního roku se v účtech českých uživatelů Instagramu objevila novinka s názvem Reels. Jde o 15sekundová videa, která je možné doplnit hudbou a sestříhat, a kterými chce Instagram konkurovat populární sociální síti TikTok, jejíž alfou a omegou jsou právě krátká hudební videa.

Sociální sítě

Reading Time: 10 min. čtení Instagram patří s jednou miliardou uživatelů k nejoblíbenějším sociálním sítím na světě. Koho tito uživatelé sledují úplně nejraději?

Marketing

Reading Time: 3 min. čtení Tvořit obsah pro zábavu je ušlechtilé. V životě každého tvůrce ale přijde moment, kdy si řekne, že by na tom, co dělá, mohl i vydělávat.