Zůstaňme ve spojení

Co pro vás můžeme najít?

ClickbaitClickbait

Sociální sítě

Survivor ft. Instagram. Jak to jde dohromady?

Reading Time: 7 min. čtení Nová reality show Survivor musela díky masivní propagaci zasáhnout téměř každého. Jak je to však s komunikací na sociálních sítích, a konkrétně na Instagramu? Existuje vůbec oficiální profil pro fanoušky?

Survivor na Instagramu

Někoho to možná překvapí, ale tato světová reality show nemá v Česku vlastní instagramový profil. Jediným oficiálním zdrojem informací je tedy profil televize Nova, profil Voyo v české a slovenské verzi a profil televize Markíza.

Za další „oficiálnější“ zdroje bychom mohli považovat samotné profily soutěžících, které spravují jejich nejbližší. O spravování profilu Shopaholic Nicol se v minulém článku rozepsal Petr Král.

Survivor v Česku nemá oficiální profil na Instagramu

Kde na IG najít informace o Survivoru?

Vyplnit informační prázdno se snaží fanouškovské profily. Mezi ty nejvíc sledované patří @survivor_ceskoslovensko, který vznikl ještě před celým zahájením soutěže. Existoval dokonce už v době prvních kol castingů. Že by snad potenciální soutěžící, zapálený fanoušek nebo někdo z médií? Odpověď bohužel neznáme, ale třeba se pachatel přizná, pište na můj mail!

Zmíněný profil je skvělým zdrojem informací pro všechny, kteří mají show rádi. Správci si také na rozdíl od celé produkce Survivor hlídají, aby neprozrazovali žádné spoilery pro ty, kteří pořad sledují pouze v televizi a ne na Voyu. Tam jsou díly o nějaký ten den dříve.

Máte chuť probrat dojmy z nejnovějšího dílu? Právě na tomto profilu najdete pod příspěvky docela živé diskuze. Na zpětnou vazbu můžu doporučit i profil moderátora Ondřeje Novotného a samozřejmě profil prvního výherce českého Robinsonova ostrova Marka Orlíka. Kluci se pravidelně na svých profilech ptají na zpětnou vazbu a vy se tak můžete do komentářů vyjádřit, co se vám líbilo a co byste třeba změnili.

Druhým nejsledovanějším profilem je @survivorceskoslovensko. Zde bych vyzdvihla stručnou rekapitulaci každého dílu v jednotlivých příspěvcích. Pokud člověk nemá dvakrát týdně dvě hodiny na zhlédnutí celých epizod a chce zůstat v obraze, doporučuji tento profil odebírat.

Fanoušci si zde také po každé epizodě volí svého oblíbeného hráče. Přední příčky doteď pravidelně vyhrával Gábor, kdo asi bude jeho nástupcem?

Jste opravdovými fanoušky soutěže a chcete vědět o každém komárovi, který na ostrově proletí? Můžete potom sledovat i profily s menší fanouškovskou základnou, které občas vypustí zajímavé informace a témata k diskuzi. Patří mezi ně @survivorczechandslovakia, @survior_fanpage a @survivorceskoslovensko_fanpage.

Fanouškovských instagramových profilů existuje ještě celá řada. Vybrala jsem ale jen ty nejvíce sledované a ty, u kterých je i prostor k diskuzi.

Jde to i pěkně zostra

Za zmínku stojí ještě jeden profil: @survivormemecz, kde už samotný název napovídá, na co se můžete těšit. Informace tady nečekejte, ale pokud se chcete na účet pořadu a soutěžících pobavit, je tenhle profil pro vás. Jednotlivé hlášky jsou zpracovány do krátkých sestřihů vždy s vtipným komentářem.

Kdo se bojí, nesmí na ostrov

Správci fanouškovských instagramových profilů se toho opravdu nebojí. Hned z počátku roku jeden z profilů položil ve stories otázku: „Byl by zájem o merch? Šátky, možná trička, mikiny, čepice…“.

Od otázky už uběhl skoro měsíc a žádný merch k prodeji zatím není 🙁 Věřím, že kdyby se správci fanouškovských profilů do prodeje oblečení s nápisy Survivor opravdu pustili (a nikdo je nezažaloval), tak by neprodělali.

A co dál?

Osobně si myslím, že reality show Survivor má skvělý koncept a na Instagramu by měla velký úspěch. Důkazem jsou zahraniční profily, jež sledují stovky tisíc uživatelů.

A tak mě trochu mrzí, že česká verze nemá oficiální kanál vyhrazený jen pro komunikaci s fanoušky, kde by se čas od času objevil třeba i bonusový obsah. Snad se dočkáme v příštím roce. A spolu s profilem i lepšího zvuku?

Již jsi hlasoval(a)!
Autor článku

Píšu, jím, směju se a žiju, hlavně teda online.

Soundcloud

Spotify

Přečti si CLICKBAIT v nové židli

Mohlo by se vám líbit

Influenceři

Reading Time: 35 min. čtení Přinášíme ultimátní přehled největších “českých” influencerů. Kdo je na prvním místě a kolik sledujících je potřeba na TOP 10? Tady je 30 jmen, která potřebujete znát. Pravidelně aktualizováno (18. 1. 2023)

Sociální sítě

Reading Time: 16 min. čtení V prvním srpnovém týdnu letošního roku se v účtech českých uživatelů Instagramu objevila novinka s názvem Reels. Jde o 15sekundová videa, která je možné doplnit hudbou a sestříhat, a kterými chce Instagram konkurovat populární sociální síti TikTok, jejíž alfou a omegou jsou právě krátká hudební videa.

Sociální sítě

Reading Time: 10 min. čtení Instagram patří s jednou miliardou uživatelů k nejoblíbenějším sociálním sítím na světě. Koho tito uživatelé sledují úplně nejraději?

Marketing

Reading Time: 3 min. čtení Tvořit obsah pro zábavu je ušlechtilé. V životě každého tvůrce ale přijde moment, kdy si řekne, že by na tom, co dělá, mohl i vydělávat.