Zůstaňme ve spojení

Co pro vás můžeme najít?

ClickbaitClickbait

Inspirace

Apríl! Kterým značkám se letos povedl?

Reading Time: 11 min. čtení První duben. Některé značky se ho děsí, některé se ztrapní a někomu se apríl povede. Kdo to tentokrát dal?

april marketing

Dron s airbagy – DJI

Společnost DJI CZ/SK na svém Instagramu představila zbrusu nový model dronu DJI Mavic 3i s naprosto revoluční novinkou. Integrované airbagy uvnitř dronu, které se samy aktivují v případě hrozícího nebezpečí a ochrání jej tak před možným poničením nebo kompletní destrukcí.

Tohle by jistě mnozí zákazníci ocenili, což dokumentují i komentáře pod příspěvkem, kde lidé litují, že jde pouze o apríl, a ne o realitu.

Možná se nad tím v budoucnu vývojáři skutečně zamyslí a dron s airbagy vznikne.

AZ kvíz na Livesportu

Livesport přišel s novinkou, kdy do svého sportovního portfolia přidává jednu z nejpopulárnějších vědomostních soutěží v Česku: AZ kvíz. Live komentář na fotce čerpá z památného duelu, kdy paní Jarmila prohrála s výrazně mladším Jakubem na náhodě mačkání. Po konci tohoto souboje mladého jinocha málem zmlátila a okomentovala: „Já vám teda gratuluju, ale moc vám to nepřeju teda. Jste si to celý vymačkal.“

Inu, ne každý je naprosto vyrovnaným člověkem jako paní Marcela, která pracovala v lese jako pěstební dělnice a zájmů má mnoho, jako třeba četbu, křížovky, procházky přírodou a také jeden atypický, sbírání figurek slonů. Ani tato novinka by nemusela skončit u aprílu, mnoho labužníků by jistě ocenilo možnost online přenosu ve své sportovní aplikaci.

Mana

Povedený vtípek si připravili kreativci Many, kteří na apríla přišli s novým pokrmem – steaku ve formě nápoje s příchutí amerického barbecue.

A co je největší vychytávka? Délka a intenzita protřepání vám připraví steak podle vašich preferencí:

5 sekund = rare
15-20 vteřin = medium rare
45-50 vteřin = well done

To by James Bond koukal.

Reyka vodka a vířivka pro hot dogy

Islandská vodka Reyka rozběhla novou kampaň, ve které spojuje to nejlepší z islandské a americké kultury. Dohromady přivedla požitek z relaxování v horkých pramenech islandských termálních lázní a americkou kulinářskou pecku – hot dog. Tento zvláštní mix dal vzniknout Pylsur Plunge (pylsur je islandské slovo pro hot dog), neboli první světovou hotdogovou vířivkou.

Vířivka může mít až 40 stupňů Celsia, což je ideální teplota pro uvolnění bolavých svalů a také pro vaření párků. A protože jsou dřevěné kádě budovány pro maximální potěšení, najdete zde dostatek místa pro uskladnění rohlíků, kondimentů a vodky. Vířivka kromě značného množství párků pojme čtyři osoby, což značí kvalitní zábavu.

Motto kampaně zní: „Islanďané milují termální lázně. Američané milují vířivky. A oba národy milují hot dogy – na Islandu jim říkáme Pylsur.“

Hellmann’s a Butterfinger sladká majonéza

Je libo trocha nechutné a těžko představitelné kombinace majonézy a sladkého arašídovo-čokoládového másla? Takovou kampaň představily na apríl dvě společnosti, které trochu inspirace převzaly z loňského pokusu Heinze a Innocent o smoothie-soup z banánu, jahod a rajčat.

Přestože tento produkt je pouze vtipem, tak Hellmann’s a Butterfinger společně skutečně tvoří recept na křupavý dort, který má zaskočit chuťové buňky zákazníků užitím majonézy pro větší krémovost a vlhkost ve sladkém čokoládovo-arašídovém dortu.

Oura Paw – Oura prsten pro psy

Žijeme v době všemožných chytrých zařízení, jako jsou telefony, hodinky, brýle nebo prsteny. Oura prsten je finský vynález, který měří především naše zdravotní funkce. Tyto chytré prsteny u nás ještě nezažily takový boom jako jinde ve světě, ale letos byla představena už jejich třetí generace.

Prsteny jsou vhodné pro lidi, kterým je nepříjemné nosit hodinky, a prsten považují za vhodný doplněk. Kromě sledování spánku a vašeho celkového zdraví, Oura prsten u žen vycítí, kdy jim začne perioda, stejně jako dokáže určit, kdy tělo potřebuje odpočinek a kdy naopak je připraveno na sportovní výkon. Prsten dokáže předpovědět i blížící se nemoc. Pro člověka to má, jak vidno, samé výhody.

A vývojáři v Oura si řekli, že přijdou s výrobkem i pro naše čtyřnohé miláčky a vymysleli Oura Paw.

Pomocí této packy budete u svého pejska moci monitorovat jeho spaní, aktivitu a tím i zajistit dostatek cvičení a tréninku, ale také zdraví a případně blížící se nemoc. Silné senzory projdou i tím nejdrsnějším psím kožíškem, takže se nemusíte bát, že zrovna u vašeho psa nebude packa fungovat.

Dokonce si můžete i packu sladit se svým prstenem, abyste byli pořádná swag dvojka. Motto tohoto výrobku? „Vaši psi nemohou mluvit. Ale Oura může poslouchat.“

Duolingo

Oblíbená aplikace na studium jazyků Duolingo přišla se svou vlastní aprílovou kampaní na YouTube. V ní žaluje advokát Peter F. Menchetti z advokátní kanceláře Menchetti & Sons aplikaci Duolingo (konkrétněji přímo tu zelenou otravnou sovu) o miliony dolarů za fyzickou i psychickou újmu, vydírání, únosy nebo ztrátu série a svých nejbližších.

Pokud jste i vy byli terčem výhružných zpráv jako například Spanish or vanish, Finnish or be finnished, Czech or your neck, Greek or your teeth, tak neváhejte, vyhledejte pomoc a obraťte se na tuto advokátní kancelář.

Kampaň přináší svědectví několika obětí, které na zelené sově Duo vysoudily statisíce i miliony dolarů.

A pokud si přečtete komentáře pod tímto videem, no, z některých vám poběží mráz po zádech. Pokud bych směl vyjádřit svůj názor, tak mně Duolingo vyhrožovalo pomocí mailů, že pokud nebudu pokračovat ve své italské sérii, tak se ke mně sova vloupá přes balkon a omlátí mi hlavu o klávesnici. Sérii jsem neprodloužil, ale myslím si, že jsem nad ní vyzrál, jelikož seokvwnfijdsalioujepípgadaoaýčářýgčaewfpbvf.m-.§ů)úů.l-.


Bonus: V Socialparku jsme objevili revoluční aplikace!

Fanouškům na Instagramu představil Socialpark revoluční telefonní aplikace, že po nich už život nemůže být jednodušší. Lidé napříč Socialparkem doporučují appky typu Kalendář, který vám usnadní dennodenní život tím, že si nemusíte pamatovat co je zrovna za den. Pokud vás irituje tahat s sebou štos papíru a tužku, tak už více nemusíte, páč v telefonu je dostupná appka Poznámky.

Není třeba mít po ruce obrovskou zrcadlovku nebo jiný foťák, poněvadž technika letí kupředu rychlostí světla a existuje aplikace Fotoaparát. No, a v neposlední řadě si nemusíte všechna rande a srazy s kamarády domlouvat face to face nebo hledat telefonní budku, pakliže máte aplikaci Telefon, kam nastrkáte veškerá čísla, co potřebujete.

Již jsi hlasoval(a)!
Adam Fedrhanc - Clickbait
Autor článku

Normálně jsem introvertní, ale po čtyřech pivech nezavřu pusu.

Soundcloud

Spotify

Přečti si CLICKBAIT v nové židli

Mohlo by se vám líbit

Influenceři

Reading Time: 35 min. čtení Přinášíme ultimátní přehled největších “českých” influencerů. Kdo je na prvním místě a kolik sledujících je potřeba na TOP 10? Tady je 30 jmen, která potřebujete znát. Pravidelně aktualizováno (18. 1. 2023)

Sociální sítě

Reading Time: 16 min. čtení V prvním srpnovém týdnu letošního roku se v účtech českých uživatelů Instagramu objevila novinka s názvem Reels. Jde o 15sekundová videa, která je možné doplnit hudbou a sestříhat, a kterými chce Instagram konkurovat populární sociální síti TikTok, jejíž alfou a omegou jsou právě krátká hudební videa.

Sociální sítě

Reading Time: 10 min. čtení Instagram patří s jednou miliardou uživatelů k nejoblíbenějším sociálním sítím na světě. Koho tito uživatelé sledují úplně nejraději?

Marketing

Reading Time: 3 min. čtení Tvořit obsah pro zábavu je ušlechtilé. V životě každého tvůrce ale přijde moment, kdy si řekne, že by na tom, co dělá, mohl i vydělávat.