Zůstaňme ve spojení

Co pro vás můžeme najít?

ClickbaitClickbait

Influenceři

Will Smith, jak ho možná neznáte. Youtuber, influencer, a co ještě…?

Reading Time: 13 min. čtení Příběh Willa Smitha by vydal na knihu. A protože ta už vyšla, máme pro vás alespoň malé ohlédnutí za jeho velkolepou kariérou. Zaměříme se ale pochopitelně převážně na online působení.

Minulý týden se nemluvilo snad o ničem jiném, než o Willu Smithovi a jeho facce komikovi Chrisu Rockovi. Tento incident rozdělil fanoušky a filmový svět na dva tábory a padlo k němu již mnoho vyjádření. I proto se budeme spíše držet našeho kopyta a zaměříme se na kariéru Willa Smithe jako content creatora na YouTube a Instagramu.

Will Smith a YouTube

Youtube účet si založil v průběhu roku 2018 s cílem ukázat osobnost a člověka skrývající se za tváří úspěšného herce a zpěváka. Zpočátku přidával zejména vlogy, ale jak sám později řekl: „Mnoho let jsem strávil tím, že jsem úzkoprse chránil Willa Smithe a jeho pečlivě budovanou kariéru. Nicméně mi došlo, že je ve mně přehršel kreativní energie, která umírá. A že je mnohem víc věcí, které chci ukázat svým fanouškům a publiku. Chci dělat a zažít věci, které jsem v životě nedělal. A s tím mi pomůže právě Youtube.“ Jeho kreativní tvorba se skutečně postupně rozrůstala.

Ať už video o online datingu s robotickou dívkou, které má přes 35 milionu zhlédnutí nebo „nezákonný“ tanec na mostu v Budapešti na píseň In My Feelings od Drakea v populární #InMyFeelingsChallenge.

Vyšplhat na most Széchenyi je v Maďarsku ilegální, ale pokud jste Will Smith s vlastním štábem a vizí, tak se nad tím asi dá mávnout rukou. Po úspěšném tanci Smith dokonce s lehkou nadsázkou urgoval maďarskou vládu, aby nějakým způsobem zamkla či oplotila tento most, jelikož vylézt na něj je velice jednoduché. Kdy to zkusí nějaký další youtuber?

Značně rostoucí popularitu hercova účtu ovlivnilo i Mistrovství světa ve fotbale v Rusku 2018. Smith spolu s oblíbeným reggaeton umělcem Nicky Jamem a zpěvačkou Erou Istrefi vytvořili ústřední píseň tohoto turnaje – Live It Up.

Před začátkem finálového zápasu měli i příležitost ji živě zahrát před publikem na stadionu, a Smith celodenní proces před vystoupením dokumentoval a vložil na Youtube.

Jsou v něm prvky nácviku na vystoupení, průřez aktivitami v Moskvě a další. Je vtipné vidět, jak si spolu s Nicky Jamem nacvičují nějaké meme nebo trendy tance, které v té době frčely – ať už floss nebo shoot. V přímém přenosu to pak samozřejmě předvedli, což mohlo pobavit zejména fanoušky YouTube účtu Willa Smithe.

Zajímavý behind-the-scenes pohled je i na natáčení videoklipu pro tuto píseň, kde se objevuje fotbalová ikona Ronaldinho.

Smith zkrátka svým Youtube účtem skutečně žije, a někdy je až úsměvná myšlenka, že tento hojně obsazovaný a populární herec je full time youtuberem.

Online boom po padesátce

Velkým zlomem pro Willa bylo video k 50. narozeninám, kdy skočil bungee jumping z helikoptéry do Grand Canyonu. Tato událost přivábila mnoho lidí, jelikož to Smith dost propagoval na sociálních sítích a po zveřejnění videa se z něho v mžiku stal virál.

Na konci roku měl cca 4 miliony odběratelů, což se mu do současnosti podařilo více jak zdvojnásobit. Nemohou za to pouze vlogy nebo nahlédnutí do rodinných dovolených či oslav, ale také exkluzivní záběry z příprav nových filmů. Zejména oznámení o přípravách filmu Bad Boys 3 se setkalo s bouřlivými ovacemi, jelikož se toto pokračování vyhlíželo více jak 10 let.

Často se Smith spojí i s jinými herci nebo umělci, aby vytvořili originální content – ať už únik z Escape Room se Spider-Manem Tomem Hollandem, pravidelné jamy s DJem Jazzy Jeffem nebo třeba tvorba videí se zpěvákem Jasonem Derulem, o kterém se budeme bavit zase příště.

Materiál pro memes

Jeho rodinné vztahy přišly v Americe na přetřes díky talk show Red Table Talk, za kterou stojí Smithova žena Jada. V jedné epizodě se přímo řešilo jejich manželství a možná nevěra, což pak sám Smith komentoval i na svém Youtubu.

Díky slzám ve zmiňované talk show vzniklo dnes velmi populární meme, ze kterého si dělá legraci i sám herec. Smith je vůbec vděčným terčem pro vznik memů a s jeho osobou je jich spojena značná spousta.

Hubnoucí challenge

Velký poprask Smith způsobil na svém Instagramu loni v květnu, kdy na svůj profil zveřejnil fotku sebe sama, na které nevypadá vůbec ve formě. Pro vysportovaného hrdinu akčních filmů to byla téměř tragédie. Sám to nazval nejhorší formou svého života a vytvořil tzv. #bigwilliechallenge, ve které chtěl přebytečná kila shodit.

V této výzvě ho podpořila řada osobností, jako třeba Dr.Dre, ale i obyčejní smrtelníci. Na svém YouTube dokonce vytvořil minisérii Best Shape Of My Life, kde v šesti epizodách dokumentuje snahu o přeměnu svého těla.

YouTube a Instagram v číslech

YouTube účet tohoto herce čítající bezmála 10 milionů subscriberů potěší každého, koho zajímá originální content nebo jen život slavného herce z první ruky.

Velmi se činí i na Instagramu @willsmith, kam s velkým nadšením přidává videa, vtipná reels, fotky, ale i memes zaměřená na jeho osobu.

Více jak 62 milionů followerů tak může sledovat ukázky z jeho filmových i seriálových projektů, vidí jeho vlastní instagramovou tvorbu nebo i s dalšími influencery, vtipná reels ohledně cvičení či jiných dennodenních aktivit, ale i záběry z jeho osobního života.

Will Smith se hodně zaměřuje na originální a zábavní tvorbu, kdy využívá optické klamy, šikovné střihy nebo digitální triky pro svá videa. Své síly s geniálním digitálním tvůrcem Zachem Kingem, nebo s výše zmiňovaným zpěvákem Derulem. S ním tvořil bojová a cvičící videa, protože Derulo je pověstný svou vymakanou postavou.

Na jednom videu oba influenceři cvičí vedle sebe a vidíme, jak má Smith nesouměrně atletickou postavu se svou hlavou. Jak to dopadne, vidíte v přiloženém videu.

Spolu natáčí mnoho videí a v jednom z nich Smith učí Derula golf na domácím simulátoru. V momentě švihu však Derulo vyráží Smithovi několik zubů, což následně dokumentují i sérií fotek. Zda je to fake či nikoliv určete dle svého názoru.

Facka za vtip

Stejně jako aktuální aféra z předávání Oscarů, která v posledních dnech hýbe Amerikou a možná i celým světem. Will Smith si tam šel do první řady sednout jako favorit na vítězství za hlavní roli ve snímku King Richard, kde si zahrál otce tenisových hvězd sester Williamsových.

Tomuto filmu se také často věnuje na svém Youtubu i Instagramu, kde ho četně propaguje – mimochodem třeba spolu se sestrami Venus a Serenou. Oscara si herec skutečně odnesl, ale to, co mu předcházelo, se zapsalo do historie Akademie jako velká ostuda.

Ohledně okolností a důvodů facky, kterou Smith uštědřil Rockovi asi každý už četl. Spekulace, zda šlo o pečlivě promyšlené PR, aby upadající zájem o předávání Oscarů zase vyletěl do nebes, stále přetrvávají.

Na internetu se šíří video, kde se Will Smith, jakožto akční hvězda, učí, jak správně dát facku nebo pěstí, aby to působilo opravdově. Zároveň bylo nalezeno video, kde se Smith coby Fresh Prince směje člověku, který si voskuje hlavu a zbavuje se tím vlasů.

Porovnává se to s reakcí na vtip mířený na adresu jeho ženy, kterému se původně také smál a řeší se, zda herec není jen pokrytec. Smithe stihlo odsoudit už pár osobností, ať už přítomných v sále či nikoliv, namátkou Zoë Kravitz nebo Jim Carrey, který uvedl, že by Smithe žaloval o 200 milionů dolarů.

V sále se mu ale dostalo slov podpory třeba od Samuela L. Jacksona, Denzela Washingtona nebo Bradleyho Coopera.

Některé zdroje tvrdí, že Akademie chtěla Smithe nechat vyvést už ze sálu, ale protože seděli rozesetí různě v publiku, tak nemohlo dojít k unisono rozhodnutí. Spekuluje se, zda mu bude Oscar odebrán, ale to je asi nejméně pravděpodobná varianta.

Will Smith se za svůj čin omluvil už při převzetí svého Oscara, a následně vydal omluvu i na Instagramu, kterou směřoval také přímo na Chrise Rocka. Obě osobnosti si to podle Seana Combse měli po přenosu vyříkat a zakopat válečnou sekyru, ale kdo ví, jaká je současná situace.

Důvod k zamyšlení: odhodlal by se Will Smith k facce a urážkám, kdyby na místě Chrise Rocka stál The Rock?

Již jsi hlasoval(a)!
Adam Fedrhanc - Clickbait
Autor článku

Normálně jsem introvertní, ale po čtyřech pivech nezavřu pusu.

Soundcloud

Spotify

Přečti si CLICKBAIT v nové židli

Mohlo by se vám líbit

Influenceři

Reading Time: 35 min. čtení Přinášíme ultimátní přehled největších “českých” influencerů. Kdo je na prvním místě a kolik sledujících je potřeba na TOP 10? Tady je 30 jmen, která potřebujete znát. Pravidelně aktualizováno (18. 1. 2023)

Sociální sítě

Reading Time: 16 min. čtení V prvním srpnovém týdnu letošního roku se v účtech českých uživatelů Instagramu objevila novinka s názvem Reels. Jde o 15sekundová videa, která je možné doplnit hudbou a sestříhat, a kterými chce Instagram konkurovat populární sociální síti TikTok, jejíž alfou a omegou jsou právě krátká hudební videa.

Sociální sítě

Reading Time: 10 min. čtení Instagram patří s jednou miliardou uživatelů k nejoblíbenějším sociálním sítím na světě. Koho tito uživatelé sledují úplně nejraději?

Marketing

Reading Time: 3 min. čtení Tvořit obsah pro zábavu je ušlechtilé. V životě každého tvůrce ale přijde moment, kdy si řekne, že by na tom, co dělá, mohl i vydělávat.