Zůstaňme ve spojení

Co pro vás můžeme najít?

ClickbaitClickbait

Inspirace

Muzikanti, které proslavil TikTok

Reading Time: 15 min. čtení S nástupem moderních technologií se změnil svět. Veškeré životní a obchodní potřeby se zdigitalizovaly, a to samé platí i o zábavě a hudebním průmyslu. V minulých letech to byl portál YouTube, díky kterému se proslavilo mnoho hudebních hvězd současnosti jako např. Justin Bieber nebo Charlie Puth. V současnosti tuto platformu převzal TikTok, kde se rodí budoucí hvězdy hudebního či zábavního průmyslu. Pojďme si tedy představit hrstku interpretů, které proslavil TikTok.

Bella Poarch

Tato filipínsko-americká zpěvačka a influencerka má na svědomí nejlajkovanější video na TikToku, na kterém lip syncuje píseň „Soph Aspin Send“ od britského rappera Millie B. Její popularita na TikToku a obrovská fanbase, která čítá více jak 80 milionu followerů a dělá z ní tak třetí nejsledovanější osobu na této sociální síti, jí otevřela dveře k hudební kariéře a v květnu 2021 vydala svůj debutový singl „Build a Bitch“. Ten vydala pod labelem Warner Records, se kterým podepsala smlouvu v témže roce.

V následném videu k tomuto singlu se objeví celá řada internetových osobností jako třeba bývalá pornohvězda Mia Khalifa.

Status třetí nejsledovanější osoby na TikToku má své opodstatnění, jelikož toto video vidělo už téměř 400 milionu lidí. Svůj TikTok si Poarch založila v roce 2020 a původně se věnovala gamingu a cosplayi. Až právě zmiňovaný virál, který lajklo více jak 50 milionu lidí, jí přinesl slávu a možnost tvořit hudbu. Poarch má za sebou i vojenskou kariéru, když čtyři roky sloužila u amerického námořnictva v Japonsku a na Havaji.

@bellapoarch

What’s your favorite ice cream flavor?🍦✨ #icecream @bp_tiktok @selenagomez

♬ Ice Cream – BLACKPINK & Selena Gomez

Loren Gray

Tato americká modelka, influencerka a zpěvačka se proslavila ještě na sociální síti musical.ly, což se následně vyvinulo v dnešní TikTok. Zde se proslavila tancem a lip syncem písní „Trust Issues“ od The Weeknda nebo „Fancy“ od Iggy Azaley. Značnou fanbase získala ještě na základní škole, kdy se svou spolužačkou přezpívaly song „Boyfriend“ od Justina Biebera. Video se stalo virálem a Gray ze dne na den získala více jak 30 000 followerů.

@lorengray

me in the mirror in the morning

♬ No Buns – LFG STATE

Nabytá sláva v tak útlém věku zapříčinila šikanu od jejích spolužáků a následné nucené stěhování do Los Angeles. Postupem času získávala stále větší popularitu a nyní má na TikToku více jak 51 milionu followerů, což ji řadí na desáté místo nejsledovanějších osobností. Jeden čas tomuto žebříčku i vévodila, a to mezi březnem 2019 a 2020. Díky svému přesunu do Kalifornie a pěveckému talentu podepsala v roce 2018 smlouvu s Virgin Records a pod tímto labelem vydala debutový singl „My Story“, nebo také „Queen“ jehož video má na YouTubu necelých 19 milionu zhlédnutí.

Baby Ariel

Další z řad influencerek a zpěvaček, které získaly svou slávu nejprve na musical.ly. V roce 2017 ji časopis Time označil za jednu z nejvlivnějších lidí na internetu, což reflektoval i časopis Forbes, když ji zahrnul do svého seznamu top influencerů a osobností zábavního průmyslu. Vlastním jménem Ariel Rebecca Martin se stala slavnou taktéž v mladém věku a dokonce byla prvním uživatelem TikToku, který získal 20 milionu followerů.

V roce 2019 podepsala smlouvu s Creative Artists Agency a pod jejím jménem vydala v následujících letech nespočet singlů. Okrajově se věnuje i herectví, kdy se objevuje především v Disney pořadech a filmech. Loni v červenci vydala své první EP s názvem „blue“, kde je možno najít šest písní. Jejím nejsledovanějším počinem však ale stále zůstává její debutový singl „Aww“, který vyšel před více jak pěti lety.

Dixie D’Amelio

Dixie je starší sestra Charli D’Amelio, která se na sociálních sítích proslavila o trochu dříve jako úspěšná tanečnice a která je zároveň považovaná za největší hvězdu TikToku. Dixie se prosadila o něco později jako zpěvačka, což doposud přilákalo pozornost téměř 60 milionu sledujících.

Větší úspěch má však její sestra, jejíž sledovanost je dvojnásobná a staví ji do pozice nejsledovanější osobnosti na TikToku.

Dixie však na své slávě pracuje neustále, na YouTubu moderuje talk show s názvem „The Early Late Night Show“ a před dvěma lety podepsala lukrativní smlouvu s HitCo Entertainment. Její první singl se jmenuje „Be Happy“ a na Spotify má bezmála 100 milionu streamů. V prosinci 2020 vydala singly „One Whole Day“ s hostujícím Wizem Khalifou a „Roommates“, na kterém se podílela Demi Lovato. V letošním roce vyhrála cenu Kids Choice Awards za oblíbenou hudební hvězdu sociálních sítí, takže lze říct, že se před ní otevírá velká kariéra. 

Ashnikko

Ashton Nicole Casey je americká zpěvačka a raperka vystupující pod pseudonymem Ashnikko. Do povědomí lidí se dostala v roce 2019 singlem „Stupid“, který se stal virálním díky TikToku a v Americe a Kanadě dokonce získal zlatou certifikaci v oblasti hudebních prodejů. Její nejnovější mixtape „Demidevil“ vyšel v roce 2021 a obsahoval populární písně „Daisy“ nebo „Slumber Party“. Její hudební počátky se datují až do roku 2016 na SoundCloud, kam často přidávala své nahrávky a EP. Závratná popularita však nepřišla, což změnil až rok 2019 a v pořadí třetí mixtape „Hi It’s Me“, na kterém lze najít právě singl „Stupid“.

Díky virálnímu šíření se dostal mezi spoustu posluchačů, držel vysoké příčky v hitparádách a také se objevil ve Spotify playlistu Viral 50. Díky rostoucí popularitě Ashnikko dělala předskokanku detroitskému rapperovi Danny Brownovi na jeho americkém turné v říjnu 2019.

V dalších letech se podílela na tvorbě songu „Boss Bitch“ s Dojou Cat, jež se následně objevil na soundtracku k filmu od DC Birds of Prey. Sama Ashnikko měla původně předskakovat Doje Cat na jejím turné po USA, avšak covidová pandemie celou tour zrušila. Její kariéra dostala rychlý spád a se svým nejnovějším mixtapem sklízí velkou chválu, a např. video k písničce „Daisy“ vzniklo ve spolupráci s Beats by Dre. Ashnikko je známá svým ojedinělým stylem, který čerpá z pouliční tokijské módy a zajímavého mixu punku a hip hopu.

Tai Verdes

Tai Verdes je americký skladatel a zpěvák. V roce 2020 spal na gauči u svého kámoše a pracoval ve Verizonu, kde prodával telefony. Během pár dnů napsal po pracovní době skladbu „Stuck in the Middle“ a následně ji zveřejnil na TikToku, což oslovilo miliony lidí a z písně se stala virální senzace a vyhledávaná skladba nejen na této sociální síti, ale i na Spotify. Když píseň dosáhla dvou milionu streamů, tak to Verdes oslavil postnutím videa z obchodu, ve kterém stále pracoval s dodatkem, že ho někteří lidi dokonce poznávají. Zároveň tím chtěl ukázat, že sen stát se přes noc hvězdou, vydělat miliony dolarů a mít možnost skončit v práci je jen mýtus a člověk musí pracovat neustále. 

Vlastním jménem Tyler Colon si za svým průlomem do hudební sféry šel zuby nehty, chodil na konkurzy různých talentových soutěží, pracoval v hudebním i filmovém průmyslu, aby následně po nocích skládal písně a zveřejňoval je online. Sám si vše financoval z vlastní kapsy, a když konečně přišel úspěch, tak se ho nechtěl jen tak pustit. Pracoval svědomitě na udržitelné hudební kariéře a i jeho další singly „Drugs“ a „A-O-K“ slavily úspěch, což mělo za následek vzniku debutového alba s názvem „TV“, které vychválily média jako Rolling Stones, Billboard nebo Apple Music.


Chase Hudson

Chase Hudson, známý též jako Lil Huddy, je další z řad mladých zpěváků, herců a influencerů, které proslavil TikTok nebo jeho původní verze musical.ly. V roce 2019 spoluzaložil tzv. „The Hype House“, který sdružuje náctileté TikTok osobnosti napříč touto platformou se sídlem v Los Angeles. Sám se řadí mezi top 10 hudebních influencerů na TikToku a celkově také mezi nejvlivnější lidi této sociální sítě.

V prosinci 2020 podepsal smlouvu s Interscope Records, navzdory tomu, že do té doby napsal pouze pár nekvalitních demo nahrávek.

@huddy

tonight at 6pm pst i show you a first time ever inside look at my artistry. tixkets are linked in bio ill see you there. lets rock this @momenthouse

♬ original sound – Huddy

V lednu 2021 vydal debutový singl „21st Century Vampire“, což následoval singl „The Eulogy of You and Me“, který pomáhal vytvořit Travis Barker. Loni v září vydal i své první album s názvem „Teenage Heartbreak“, na kterém se znovu podílel Barker, mimo jiné umělce. Objevil se také ve filmové adaptaci alba Machine Gun Kellyho „Tickets to my Downfall“ s názvem „Downfalls High“ po boku herečky Sydney Sweeney, kterou mnoho lidí zná z populárního seriálu Euphoria.

Lil Nas X

Jak se říká at last but not least nelze zapomenout na toto nejznámější jméno, které dosáhlo slávy díky TikToku. Rappera Lil Nas X asi není třeba nějak důkladněji představovat. Montero Lamar Hill vypálil na hudební scénu svou písní „Old Town Road“, která dosáhla virální popularity na začátku roku 2019. Během tohoto roku stoupala vzhůru v celosvětových hitparádách a díky prodejům byla oceněna diamantovou certifikací. Tento track vydržel na čele US Billboard top 100 19 týdnů, což je rekordní počin od dob založení tohoto chartu v roce 1958. Bylo vydáno nespočet remixů této skladby, z nichž ten nejznámější je s country zpěvákem Billy Ray Cyrusem.

Lil Nas X měl unikátní styl promování své muziky. Své nahrávky neposílal žádnému labelu, nicméně je zveřejňoval na sociální sítě a vždy to doprovodil určitým meme svojí osoby. Se sílou TikToku se meme a tedy song stal virálním a vyložené náklady na tvorbu dané skladby se jednoduše vrátily. Rapper přiživil úspěch svého populárního singlu prohlášením, že je gay, což v jeho pozici nikdy žádný interpret neudělal. Následující singly jako „Panini“ nebo „Rodeo“ přinesly další velké úspěchy tomuto mladému umělci a debutové album na sebe nenechalo dlouho čekat. Album „Montero“ z loňského roku obsahuje hity jako „Montero (Call Me By Your Name)“, „Industry Baby“ nebo „That‘s What I Want“ a boří veškeré předpoklady, milníky a rekordy. Lil Nas X už stihl dokonce vyhrát dvě ceny Grammy, takže ho lze označit za nejlepší příklad toho, že i TikTok z vás může udělat hvězdu světového formátu.

Již jsi hlasoval(a)!
Adam Fedrhanc - Clickbait
Autor článku

Normálně jsem introvertní, ale po čtyřech pivech nezavřu pusu.

Soundcloud

Spotify

Přečti si CLICKBAIT v nové židli

Mohlo by se vám líbit

Influenceři

Reading Time: 35 min. čtení Přinášíme ultimátní přehled největších “českých” influencerů. Kdo je na prvním místě a kolik sledujících je potřeba na TOP 10? Tady je 30 jmen, která potřebujete znát. Pravidelně aktualizováno (18. 1. 2023)

Sociální sítě

Reading Time: 16 min. čtení V prvním srpnovém týdnu letošního roku se v účtech českých uživatelů Instagramu objevila novinka s názvem Reels. Jde o 15sekundová videa, která je možné doplnit hudbou a sestříhat, a kterými chce Instagram konkurovat populární sociální síti TikTok, jejíž alfou a omegou jsou právě krátká hudební videa.

Sociální sítě

Reading Time: 10 min. čtení Instagram patří s jednou miliardou uživatelů k nejoblíbenějším sociálním sítím na světě. Koho tito uživatelé sledují úplně nejraději?

Marketing

Reading Time: 3 min. čtení Tvořit obsah pro zábavu je ušlechtilé. V životě každého tvůrce ale přijde moment, kdy si řekne, že by na tom, co dělá, mohl i vydělávat.