Zůstaňme ve spojení

Co pro vás můžeme najít?

ClickbaitClickbait

Influenceři

Jason Derulo, hvězda americké pop kultury, kterou stojí za to sledovat

Reading Time: 10 min. čtení Hudba, kterou Jason Derulo produkuje, jistě není pro každého. Pokud vás ale zajímá zábavný content, tak by vám jeho profily mohly zpestřit nejednu volnou chvilku.

článku o Willu Smithovi jsem sliboval, že se budu věnovat i jeho kamarádovi, Jasonu Derulovi. Tato hvězda americké pop kultury, která fušuje i do influenceringu, především prostřednictvím Instagramu a TikToku, si to rozhodně zaslouží.

Rychlý káry, zlatý řetězy

Derulo zpočátku fungoval na sociálních sítích podobně jako každý druhý zpěvák či rapper. Flexoval se svým bohatstvím, drahým oblečením a auty nebo božími fotkami z lokací, kam se obyčejný smrtelník jen tak nedostane.

Mohl si to dovolit, protože hned od startu své hudební kariéry v roce 2009 se stal velice populárním interpretem. Byť ho často srovnávali s žánrově podobnými zpěváky typu Usher, Justin Timberlake nebo Justin Bieber, on sám mezi své největší vzory celý život řadí Michaela Jacksona či Prince.

Taneční dovednosti jsou tím, na čem především založil svou kariéru. Každý svůj klip obohatil novou kreací. To mu také vysloužilo drobná camea v několika tanečních soutěžích jako „Everybody Dance Now“ nebo „Dancing with the Stars“.

Přestože jeho kariéra začala pozvolna, coby textař pro umělce jako Lil Wayne, Diddy nebo Sean Kingston se profiloval už od mládí. Poslední roky má více než úspěšné, což mohou dokázat i platinové singly „Talk Dirty“, „Trumpets“, „Ridin‘ Solo“ nebo „Wiggle“. Podle toho vznikla i velice populární virální videa a následně meméčko „žigubigulé“.

Derulo chopil příležitost v podobě rostoucího zájmu o sociální sítě za pačesy a začal budovat svůj brand na Instagramu a TikToku. Flexující fotky jsou téměř minulostí, tu a tam přidá například příspěvek se svým vypracovaným tělem.

Jeho hlavní úsilí nyní směřuje především k tvorbě zábavných a kreativních videí, které se týkají všeho možného. Derulo byl i hlavním iniciátorem naoko nesourodé dvojice s Willem Smithem.

Abrakadabra…!

Vícekrát spojil síly i s mistrem iluze a „digitálním podvodníkem“ Zachem Kingem. Společně vytvořili například videa u bazénu, kde mají záležitost s lehátkem nebo když Derulo čapne Kinga do dlaně, jako by to byl nějaký umpa-lumpa, a následně ho vrhne do bazénu.

Asi by nikoho nepřekvapilo, kdyby s celou internetovou tvorbou Derulovi pomáhal právě Zach King. Mnohá zpěvákova videa nesou jeho rukopis.

Jedním z nejpopulárnějších počinů bylo video, kde se z Derula stane SpiderMan poté, co jej při čištění zrcadla kousne pavouk

Toto video vzniklo na základě challenge #wipeitdown z května 2020, ve které lidé odhalí své alter ega nebo druhou osobnost svého já při čištění zrcadla za zvuků songu „Wipe it Down“ od BMW Kenny.

Video jen na TikToku získalo během tří dnů více jak půl milionu lajků a viděly ho více než 4 miliony lidí. Derulo se od té chvíle účastní každé větší výzvy a díky svým originálním nápadům, které mnohdy obsahují i šokující prvky klamu nebo odhalení, přitahuje pozornost milionů followerů.

Jeho agilita týkající se virálních trendů by se dala shrnout slovy: „nestaň se pouhou součástí trendů, snaž se vyčnívat,“ což by se dalo použít také jako zpěvákovo motto.

Top strop TikTokové tanečky

Derulo je vynikající tanečník a rád o tom své fanoušky ujišťuje i na svých profilech. Jeho hit Savage Love“ zaznamenal obrovský boom nejen v hitparádách, ale také na TikToku, kde se dočkal několika remixů (třeba od jihokorejské senzace BTS).

Za beatem k tomuto songu stojí mladý novozélandský producent Jawsh 685, který beat vyprodukoval za jediný den po škole a následně ho zveřejnil na YouTube. Na TikToku z něj vytvořil virální senzaci s challengí „culture dance“, kde lidé tancovali na tuto píseň v tradičních kostýmech své země – velký boom to byl především v Africe, Asii, Austrálii a Oceánii.

Díky tomu si ho všiml Derulo a beat nejprve bez svolení a jakéhokoliv kreditu autorovi přejal za svůj, což nejprve vyústilo k žalobám, které byly ale později zažehnány a hit vznikl jako spolupráce novozélandského producenta s americkým zpěvákem.

Derulo rád tvoří i fantasy videa, kde třeba bojuje s vodním živlem, stává se z něj Iron Man, vyrábí si svůj vlastní světelný meč nebo Thanosovu rukavici pro Kameny nekonečna.

Jeho tvorba se postupem času začala zaměřovat hlavně na humornou stránku kombinující triky a optické klamy. Často si tropí žerty ze své současné přítelkyně, herečky a modelky Jeny Frumes, se kterou tvoří vtipný pár na sociálních sítích a navzájem si ze sebe střílejí.

Nejsou sice tak populární jako třeba Ryan Reynolds a Blake Lively, ale jejich videa nepostrádají originalitu a vtip.

Samostatnou kapitolou jsou Derulova cheat meals, nebo spíš sladké obžerství, kterému se čas od času oddává. Zpěvák (a herec z nenáviděného filmu Cats) je pověstný svou vypracovanou figurou. Občas ale na sociální sítě přidává videa, jak si připravuje ty největší prasárny.

V nich dokáže do jednoho dortu smíchat Oreo, Nutellu, Hershey’s, sladké bonbony a další různé čokolády, že se z toho člověku až zvedá kufr. Před měsícem podobným receptem oslavil svých 52 milionů followerů na TikToku. Zveřejnil jej jak na této platformě, tak i na svém YouTube, kam také přidává různá kratičká videa.

Chytré spolupráce pro další růst

Derulovi nedělá problém spolupracovat s ostatními influencery na jakékoliv platformě. Objevuje se ve videích různých tvůrců, čímž si rozšiřuje svou fanbase i mezi jiné komunity.

Vedle Zacha Kinga se Derulo objevil na profilech @itstaylerholder, @addisonre, @itsjonathanle nebo @cloudtalk, který byl zodpovědný za virální challenge na song „Blinding Lights“ od The Weeknda.

Díky svým vtipným výstřelkům (ztráta zubů nebo skalpování sebe sama o schody) se Derulo stává také vděčným terčem pro memes. To je u dnešní generace velké plus a zajišťuje mu to další plusové body ve sledovanosti.

V neposlední řadě rád tvoří obsah plný behind-the-scenes, kde ukazuje, jak některá videa vznikají nebo jak se která dortová prasárnička upekla.

Již jsi hlasoval(a)!
Adam Fedrhanc - Clickbait
Autor článku

Normálně jsem introvertní, ale po čtyřech pivech nezavřu pusu.

Soundcloud

Spotify

Přečti si CLICKBAIT v nové židli

Mohlo by se vám líbit

Influenceři

Reading Time: 35 min. čtení Přinášíme ultimátní přehled největších “českých” influencerů. Kdo je na prvním místě a kolik sledujících je potřeba na TOP 10? Tady je 30 jmen, která potřebujete znát. Pravidelně aktualizováno (18. 1. 2023)

Sociální sítě

Reading Time: 16 min. čtení V prvním srpnovém týdnu letošního roku se v účtech českých uživatelů Instagramu objevila novinka s názvem Reels. Jde o 15sekundová videa, která je možné doplnit hudbou a sestříhat, a kterými chce Instagram konkurovat populární sociální síti TikTok, jejíž alfou a omegou jsou právě krátká hudební videa.

Sociální sítě

Reading Time: 10 min. čtení Instagram patří s jednou miliardou uživatelů k nejoblíbenějším sociálním sítím na světě. Koho tito uživatelé sledují úplně nejraději?

Marketing

Reading Time: 3 min. čtení Tvořit obsah pro zábavu je ušlechtilé. V životě každého tvůrce ale přijde moment, kdy si řekne, že by na tom, co dělá, mohl i vydělávat.