Zůstaňme ve spojení

Co pro vás můžeme najít?

ClickbaitClickbait

Influenceři

10 cestovatelských profilů na Instagramu, které stojí za to sledovat

Reading Time: 9 min. čtení Víkendové výlety po Česku, několikadenní výšlapy po alpských vrcholcích i tropické dovolené s dětmi. To vše podnikají influenceři, kteří plní své profily těmi nejkrásnějšími fotkami z celého světa.

Léto je v plném proudu a vy přemýšlíte, kam letos vyrazit na dovolenou? To by se vám mohl hodit náš seznam deseti českých cestovatelských profilů na Instagramu, kterým se vyplatí dát follow. Tady jsou.

1. Eliška Hudcová alias @timetofit  

Eliščinou vášní jsou především dobrodružné dovolené v horách ideálně s batohem na zádech a foťákem v ruce. V žilách jí koluje adrenalin, o čemž svědčí i její účast v nejtěžším závodě na světě – Eco challenge.

Vedle toho, že se Eliška pravidelně vydává do zahraničí, tak provozuje i vlastní cestovatelskou aplikaci Placehunter, kde najdete nespočet tipů na výlety po Česku. Najdete zde i tipy na pěkná ubytování a tipy na to, kde se v dané destinaci dobře najíst.

2. Tereza Menclová

Oblíbenou destinací fotografky, blogerky a influencerky Terezy bývají severská místa. A pokud nevyráží Terka na sever, tak do hor určitě! Jejím oblíbeným místem jsou totiž také italské Dolomity.

Vedle tipů na krásné destinace se u Terky pokocháte fotkami z míst, kam právě vyrazila a dostanete skvělá doporučení na výbavu, která by vám v horách neměla chybět.

3. The Sikls

Cestování z jiného pohledu – toho rodinného. Jak se cestuje s třemi malými dětmi? To se dozvíte na profilu rodiny Šiklových. Chvíli neposedí a to ani s malými raubíři. Nejstaršímu Eliotovi je šest let a nejmenší Auri je teprve jeden rok.

Vedle společného profilu, kde rodiče zaznamenávají cestovatelská dobrodružství, můžete sledovat i jednotlivé profily každého člena rodiny. Dobrodružství nejčastěji zažívají v tropických destinacích. Nenechte se zmást počtem členů rodiny, maminka Kamila totiž většinou zvládne zabalit všechny do jednoho zavazadla.

4. Jan Hvízdal

Honza je původem z Plzně, ale už nějaký ten rok tráví na cestách. Většinu roku žije na norských Špicberkách, kde pracuje se smečkou tažných psů. Zde působí i jako profesionální průvodce. Vedle průvodcovství se věnuje rovněž fotografii a je ambasadorem značky Fjallraven. Pokud jste tedy milovníci zimní krajiny, tento profil vás ohromí.

5. Jakub Fišer alias @kubajszcom

Fotograf, dobrodruh a občasný youtuber Jakub cestuje nejčastěji po Evropě svým Land Roverem. Ten dokáže lusknutím prstů proměnit v pohodlný nocleh, ať už je kdekoliv. Díky smyslu pro detail jsou Kubovy fotografie vychytané do posledního detailu a dokáží přenést atmosféru západu slunce v horách i k vám domů.

6. Ladislav Zibura alias @princladik 

Cestovatel, spisovatel a novinář, který se vydává často jen s batohem do světa. Ladislavův profil je spíše o hezkých fotkách o samotných příbězích, které díky cestování zažívá než o konkrétních tipech.

Na cestách si často povídá s lidmi, které zrovna potká a jejich příběhy pak sdílí i na Instagramu. Mnohem detailněji pak o cestovatelských zážitcích píše ve svých čtyřech knihách. 

7. Lucie Kutrová alias @holka_s_bucket_listem_luca 

Holka, která si sestavila svůj bucket list a teď si ho plní. Jednou z položek bylo i přejít Pacifickou hřebenovku, kterou se Lucii podařilo zdolat za 151 dní a následně o tom napsat i knihu. Minulý rok zároveň Lucie vydala i svou druhou knihu o cestování, a to 151 dní po evropských stezkách.

Na jejím instagramovém profilu můžete momentálně sledovat nejrůznější výšlapy do hor, a to jak v Česku, tak i zahraničí, po boku čtyřnohého kamaráda Marvela.

8. Tomáš Havel

Dechberoucí krajiny z pohledu fotografa Tomáše jsou snad ještě úchvatnější než v reálu. Na jeho instagramovém profilu najdete dokonalé fotografie nejrůznějších krajin z celého světa. Ve výběrech, které má rozdělené podle jednotlivých destinací, najdete i fakta o daném místě a co zde navštívit.

9. S Nikol na cestách

Jste fanoušky low dost cestování? Tak právě na profilu Nikol najdete ty nejlepší tipy na cestování za hubičku. Vedle levného cestování u ní najdete také různé life hacky, které vám cesty usnadní. Kolik tekutin si můžete vzít do letadla? Kde sehnat nejlevnější ubytování? Jak koupit levnou letenku? To vše se dozvíte v krátkých video návodech na profilu Nikol.

10. 2 on the way

Další cestovatelskou rodinu můžete najít na profilu 2 on the way, kde ale již necestuje jen Lucie a Tom, ale i jejich malá tříletá dcera. Zanedlouho se na cesty vydají již ve čtyřech, protože Luci je momentálně těhotná.

Vedle praktických rad, jak cestovat s malým dítětem, zde najdete i spoustu vtipných videí nejen z cestování. Díky této rodině se nebudete bát vyrazit s dítětem ani na nějakou tu dobrodružnější dovolenou.

Už jste vyrazili na cestu?

Pokud jste doteď neměli plány na letní volna, tak po zkouknutí všech profilů se určitě nemůžete rozhodnout, kam vyrazit dříve. Tady je ještě pár tipů na aplikace, které se vám při cestování mohou hodit.

Pro dobrodružné duše, které rády utíkají před civilizací, máme tip na aplikace Bez Kempu nebo Park4night. Pokud si zase rádi zapisujete destinace, které jste již navštívili, bude se vám líbit aplikace Been. Pro zaznamenávání různých cestovatelských aktivit je zase skvělá aplikace AllTrails.

Již jsi hlasoval(a)!
Autor článku

Píšu, jím, směju se a žiju, hlavně teda online.

Soundcloud

Spotify

Přečti si CLICKBAIT v nové židli

Mohlo by se vám líbit

Influenceři

Reading Time: 35 min. čtení Přinášíme ultimátní přehled největších “českých” influencerů. Kdo je na prvním místě a kolik sledujících je potřeba na TOP 10? Tady je 30 jmen, která potřebujete znát. Pravidelně aktualizováno (18. 1. 2023)

Sociální sítě

Reading Time: 16 min. čtení V prvním srpnovém týdnu letošního roku se v účtech českých uživatelů Instagramu objevila novinka s názvem Reels. Jde o 15sekundová videa, která je možné doplnit hudbou a sestříhat, a kterými chce Instagram konkurovat populární sociální síti TikTok, jejíž alfou a omegou jsou právě krátká hudební videa.

Sociální sítě

Reading Time: 10 min. čtení Instagram patří s jednou miliardou uživatelů k nejoblíbenějším sociálním sítím na světě. Koho tito uživatelé sledují úplně nejraději?

Marketing

Reading Time: 3 min. čtení Tvořit obsah pro zábavu je ušlechtilé. V životě každého tvůrce ale přijde moment, kdy si řekne, že by na tom, co dělá, mohl i vydělávat.