Zůstaňme ve spojení

Co pro vás můžeme najít?

ClickbaitClickbait

Inspirace

TOP 10 nejlepších seriálů na léto

Reading Time: 10 min. čtení Seriálovým premiérám obvykle patří podzim. Na co koukat teď v létě? Dali jsme pro vás dohromady deset tipů na nejoblíbenější série a seriály, mezi kterými nechybí horké novinky ani osvěžující klasika. Tak nakrájejte meloun, připravte si koktejl s deštníčkem a nabídněte si.

Love, Death & Robots (Netflix)

Seriál je kolekcí digitálních jednohubek. Každý díl má originální vizuální styl a také svůj vlastní příběh. Líbí se mi kombinace různých animačních stylů, kreativní storytelling i krátká stopáž. Must-see pro kohokoliv, kdo má rád digitální umění. (David)

ALF (HBO Max)

Přestože se jedná o seriál, jehož první díly byly natočeny již v roce 1986, stále se na ČSFD řadí do TOP150 nejoblíbenějších seriálů (konkrétně 141. místo). Do nabídky HBO MAX byl zařazen teprve nedávno, proto pokud hledáte oddechovku, při které můžete vypnout a zavzpomínat na dřívější léta, s Alfem určitě neuděláte chybu.

Alf je kultovní seriál o sarkastickém mimozemšťanovi z planety Melmac, mezi jehož oblíbené pochoutky patří kočky. Díky absenci českého dabingu a s tím spojeného charakteristického hlasu Oty Jiráka, můžete mít pocit, že sledujete tak trošku jiný seriál, než který jste viděli v TV před léty. (Jakub)

Prison Break (Disney+)

Když jsem poprvé otevřel aplikaci Disney+, byl jsem překvapen, kolik filmů a seriálů služba nabízí. A největší radost mi udělala přítomnost mého oblíbeného seriálu Prison Break (Útěk z vězení). Jeho první sérii bych zcela (ne)objektivně označil za jednu z nejlepších sérií v rámci všech seriálů, které jsem kdy viděl.

Pokud si nechcete zkazit dojem, dejte si ještě dvojku, a tím bych skončil. Jestli se ale namotáte na postavy a jejich osudy stejně jako já, dokoukáte klidně všech 5 sérií ještě do konce prázdnin. Jako bonus beru prostředí věznice, které vás alespoň myšlenkami přenese v letních vedrech trochu do „chládku“. (Štefan)

The OA (Netflix)

Je těžké vybrat jen jeden, ale určitě doporučuju seriál The OA na Netflixu. Podle mě je to jeden z nejmíň doceněných Netflix Originals seriálů a zmiňuju ho vždy, když se mě někdo ptá, na co se má podívat. Cestování napříč dimenzemi, prožitky blízké smrti… na někoho možná moc ezo, ale určitě to stojí za zkoušku. Jo a hraje tam i Zendaya!

Seriál byl bohužel předčasně ukončen už po druhé sérii, takže konec zůstal otevřený, ale alespoň se na něj zvládnete kouknout během jednoho víkendu. (Eddie)

Veliká (HBO Max)

Pokud mám vybrat pouze jeden snímek, který stojí za shlédnutí, tak je to seriál Veliká. Aktuálně má seriál dvě řady po deseti dílech, takže koukání nezabere příliš času. Určitě nečekejte žádná pravdivá historická fakta o Kateřině Veliké a jejím dvoře, ale pořádnou dávku zvrhlé satirické komedie, která občas balancuje na hraně dramatu a thrilleru v jednom.

Jestli takto vypadal dvůr za vlády Kateřiny? S jistotou můžu říct, že to určitě ne, protože některé scény jsou tak divné, že nebude vědět, jestli se dřív smát nebo jen koukat s otevřenou pusou. I tak jsem si jistá, že vás seriál zaujme a budete se, stejně jako já, těšit, až vyjde 3. série, která by se měla již natáčet. (Kristýna)

Somebody Feed Phil (Netflix)

Dokumentární Travel/Food seriál. Zajímavým způsobem přes jídlo představuje jednotlivé světové destinace. V poslední sérii mě zaujal nejvíce Madrid a Helsinky. Velmi dobře může posloužit jako food průvodce, pokud se ocitnete v jednom z měst, která jsou v seriálu ukázána. (Patrik)

The Office (US verze, Netflix)

Miluju britský Kancl od Gervaise a Merchanta, ale tato verze s ním má naštěstí společnou jenom první sérii. Pak se víc uvolní, vydá se vlastním směrem a je naprosto geniální. Nesmíte se na to dívat jako na remake, vlastně klidně první řadu úplně přeskočte. Z originálu si zachová jenom „mockumentary formát“, kdy jednotlivé postavy předstírají, že je natáčí štáb a mluví občas do kamery, a styl suchého humoru, který jde někdy až na dřeň.

Za mě je to možná nejlépe obsazený seriál všech dob, každému herci sedne jeho role dokonale. Některé dialogy a scény patří do zlatého fondu televizní tvorby. Nepřeháním. V podstatě se dá říct, že závidím každému, kdo seriál ještě neviděl a bude si ho užívat poprvé. Ach jo. (Petr)

Manifest (Netflix)

Na začátku roku jsem na HBO Max objevila seriál Manifest. Bylo to po dlouhé době něco, od čeho jsem se nemohla odlepit a koukala na to i ráno cestou v metru. 
Nastoupíte do letadla, letíte, všechno je v pořádku, ale jakmile doletíte do cíle, zjistíte, že uběhlo 5 a půl let a vaši blízcí vás už považovali za mrtvé. To ale není jediná nevysvětlitelná věc, se kterou se postavy v seriálu potýkají.

Manifest je nově i na Netflixu a teď je ideální čas na jeho zhlédnutí, na konci srpna totiž vyjde nová série. (Eddie)

How To Change Your Mind (Netflix)

Nový čtyřdílný dokumentární seriál na Netflixu popisuje historii, současnost a možnou budoucnost některých psychedelik. Průvodce Michael Pollan sám na sobě vyzkouší LSD, lysohlávky, extázi či meskalin. Zkoumá mikrodávkování, možnosti (i reálné příklady) využití psychedelik v léčbě a další trendy, které v posledních letech zažívají renesanci. Jen pozor, možná po jeho zkouknutí dostanete chuť na malý trip. (Lukáš)

Iveta (Voyo)

Hraná třídílná minisérie z dílny Voyo vypráví začátek neskutečného příběhu jedné z nejpopulárnějších tuzemských zpěvaček. Nejsem fan Ivety (kromě „Může se zdát“) ale bylo zajímavé se zpětně dozvídat její kořeny v socialistickém showbyznysu – mám rád filmové světy „based on true story“. 

Natáčení má pokračovat i dál pod taktovou stejného režiséra (Michal Samir) a v dalších dvou sériích hvězdný vzestup i tragický rozpad Ivety Bartošové až do jejího konce. Těším se, jak to pojmou. (Josef)

Již jsi hlasoval(a)!
Autor článku

Články, které vznikly za podpory redakčního týmu nebo externích spolupracovníků.

Soundcloud

Spotify

Přečti si CLICKBAIT v nové židli

Mohlo by se vám líbit

Influenceři

Reading Time: 35 min. čtení Přinášíme ultimátní přehled největších “českých” influencerů. Kdo je na prvním místě a kolik sledujících je potřeba na TOP 10? Tady je 30 jmen, která potřebujete znát. Pravidelně aktualizováno (18. 1. 2023)

Sociální sítě

Reading Time: 16 min. čtení V prvním srpnovém týdnu letošního roku se v účtech českých uživatelů Instagramu objevila novinka s názvem Reels. Jde o 15sekundová videa, která je možné doplnit hudbou a sestříhat, a kterými chce Instagram konkurovat populární sociální síti TikTok, jejíž alfou a omegou jsou právě krátká hudební videa.

Sociální sítě

Reading Time: 10 min. čtení Instagram patří s jednou miliardou uživatelů k nejoblíbenějším sociálním sítím na světě. Koho tito uživatelé sledují úplně nejraději?

Marketing

Reading Time: 3 min. čtení Tvořit obsah pro zábavu je ušlechtilé. V životě každého tvůrce ale přijde moment, kdy si řekne, že by na tom, co dělá, mohl i vydělávat.