Zůstaňme ve spojení

Co pro vás můžeme najít?

ClickbaitClickbait

Inspirace

Jak jsem pekla kuchařku – 5. (závěrečný) díl

Reading Time: 6 min. čtení Z posledních sil jsem se vrhla na organizaci autogramiád a křtu. Musím se přiznat, že jsem doslova mlela z posledního. Na druhou stranu se mi do krve vlévalo čím dál více adrenalinu, protože vydání se blížilo.

Autogramiády jsem chtěla uskutečnit na hodně místech. Je to pro mě důležitá akce. Potkávání a povídání si s mými sledujícími je úžasná zpětná vazba a vážím si každého, kdo přijde. Na Facebooku jsem udělala průzkum, do jakých měst bych měla dorazit a tak z toho přirozeně vyplynulo 14 měst. Teď už mi jen zbývalo vybrat kavárny / bistra, kam s knížkami přijedu. Obepsala jsem tedy místa, která mi moji sledující doporučili.

Bylo zajímavé sledovat různé přístupy podniků. Někteří byli dojatí a měli radost, jiní překypovali sebevědomím a komunikovali se mnou, jako bych je otravovala. Přitom na každé místo mělo dorazit mezi 50 a 300 lidmi, jak vyplývalo z facebookového průzkumu. Nakonec jsem se tedy dohodla se všemi. Ve většině podniků i souhlasili, že na ten den připraví sladké a slané recepty z kuchařky, které budou prodávat.

S křtem to bylo trošku horší. Křest knížky je něco, co k ní neoddělitelně patří. Říká se, že by se kniha měla pořádně pokřtít, aby se dobře prodávala. Našla jsem si místo pro křest – krásné bistro s venkovní terasou. Chtěla jsem uvařit a upéct občerstvení z nové kuchařky, aby ho hosté rovnou ochutnali. Problém byl v tom, že jsem se natolik vydala z peněz za tisk kuchařky, až jsem neměla ani na nákup.

Křest byl 2. září a já jsem netrpělivě čekala, až 1. září Martinovi cinkne výplata a já budu moct vyrazit do Makra na nákup.

No, bylo to vážně těžké, v srpnu nám nezbylo doslova ani na zaplacení elektřiny. A tak jsem nakoupila a uvařila. Prvního září do skladu přivezli kuchařky a křest mohl začít. Pozvala jsem své kolegyně blogerky a novinářky, rodinu, nejbližší kamarády a všichni jsme se společně dojmuli nad mým proslovem, který se týkal nemocné kočičky, ale také mojí maminky, která byla jen pár dní puštěná z nemocnice a plně vyléčená. Bylo to krásný a dojemný.

Po křtu jsme vyrazili na autogramiády, a právě tam jsme už vytušili, že kuchařka bude mít úspěch. Přišlo kolem tisícovky lidí a my jsme byli naprosto dojatí. Ten pocit po tak velkém pracovním vypětí byl nepopsatelně krásný a ulevující. Vidět mé sledující, poslouchat jejich příběhy a vlastně rovnou od nich mít zpětnou vazbu je něco, co se mi pokaždé zapíše do srdce. Po spuštění e-shopu jsme byli v šoku, kolik dalších objednávek přišlo. Byla jsem tak šťastná, že se moje recepty líbí.

Instagram se okamžitě začal plnit fotkami již uvařených jídel z knížky, dostalo se ke mně tolik pozitivních recenzí, až jsem z toho vzrušení nemohla spát. Do půl roku jsem měla vyprodáno a řešila jsem nejen dotisk, ale také druhou kuchařku. V té už účinkovalo naše koťátko Miňonka. Mindička nás totiž měsíc po spuštění prodeje navždy opustila.

Nikdy jí nepřestanu být vděčná. Jen díky ní jsem se rozhodla, že vydám kuchařku a jen díky ní jsem zjistila, že je to něco, co mě neskutečně naplňuje.

Kdyby neumírala, nikdy bych do tak velkého finančního risku nešla. Byla to moje první kočka a ukázala mi můj životní směr. A já jí za to moc děkuju. Dnes už mám na kontě 4 kuchařky, které se těší velkému úspěchu a já se těším na každou další.

Již jsi hlasoval(a)!
Avatar photo
Autor článku

Soundcloud

Spotify

Přečti si CLICKBAIT v nové židli

Mohlo by se vám líbit

Influenceři

Reading Time: 35 min. čtení Přinášíme ultimátní přehled největších “českých” influencerů. Kdo je na prvním místě a kolik sledujících je potřeba na TOP 10? Tady je 30 jmen, která potřebujete znát. Pravidelně aktualizováno (18. 1. 2023)

Sociální sítě

Reading Time: 16 min. čtení V prvním srpnovém týdnu letošního roku se v účtech českých uživatelů Instagramu objevila novinka s názvem Reels. Jde o 15sekundová videa, která je možné doplnit hudbou a sestříhat, a kterými chce Instagram konkurovat populární sociální síti TikTok, jejíž alfou a omegou jsou právě krátká hudební videa.

Sociální sítě

Reading Time: 10 min. čtení Instagram patří s jednou miliardou uživatelů k nejoblíbenějším sociálním sítím na světě. Koho tito uživatelé sledují úplně nejraději?

Marketing

Reading Time: 3 min. čtení Tvořit obsah pro zábavu je ušlechtilé. V životě každého tvůrce ale přijde moment, kdy si řekne, že by na tom, co dělá, mohl i vydělávat.