Zůstaňme ve spojení

Co pro vás můžeme najít?

ClickbaitClickbait

Inspirace

Dávám lajk! Umělé inteligenci, aplikaci CapCut i těstovinám

Reading Time: 4 min. čtení Co nás zaujalo v srpnu? Kristýna, Kuba a David pro vás mají tipy na věci, aplikace a události, které teď hýbou světem.

Video aplikace Runway poháněná AI

David Mistrík, content creator & social media manager

V květnu mě zaskočil AI systém Dall-e, který je schopný vytvořit jakýkoliv obrázek na základě textové popisku. V tu chvíli jsem si v duchu říkal, že by bylo zajímavé vidět něco podobného s videem, ale že si na to dozajista ještě počkáme. Uplynulo pár měsíců a máme tu Runway.

Runway mimochodem dokáže i smazat nechtěné objekty z videa, vymazat z videa pozadí a spoustu dalších vychytávek. 

“The Promise” kampaň od Barilla Pasta

Jakub Dvořáček, digital & performance marketing

Začalo to jedním nevinným slibem před pěti lety. Ten dal Roger Federer začínajícímu tenistovi a svému obdivovateli jménem Izyan ‘Zizou’ Ahmad. Na US Open v roce 2017 mu přislíbil, že jakmile bude starší, tak se spolu utkají jeden na jednoho. Svůj slib naplnil pod záštitou světoznámého výrobce těstovin Barilla. 

Vše se odehrávalo v maximální tajnosti, přičemž Boomerang (agentura a pořadatel turnaje) se snažil odvézt zmateného Zizoua do Švýcarska na zápas, kde až do poslední chvíle neměl tušení, kdo je jeho soupeř. Jeho výraz, jakmile spatřil svého soupeře, mluví za vše.

Roger Federer, jakožto ambasador firmy Barilla, touto reklamou navázal na dřívější spolupráci, ve které se snažil dokázat, že kuchyně je životem a duší každé domácí párty.

Za mě si spot určitě zaslouží palec nahoru.

Aplikace CapCut v desktop verzi

Kristýna Skokánková, social media manager

Jako tvůrce obsahu na sociální sítě, především Instagram, ráda zkouším nové aplikace, které mi pomůžou ke kreativnějšímu a zajímavějšímu obsahu. Již před nějakou dobou jsem si oblíbila aplikaci CapCut, která je v mnoha ohledech hodně intuitivní. Funkce, kterou vnímám jako velkou výhodu, je bohatý výběr hudby.

Správně zvolená hudba dokáže totiž celý obsah posunout o pár levelů výš a hlavně zajistí větší dosah mezi uživateli. A právě teď je CapCut dostupný i v desktop verzi, což práci neuvěřitelně ulehčí a zrychlí. Co mě překvapilo, že si aplikaci do svého počítače můžete stáhnout zdarma a i tak máte přístup ke všem možným funkcím.

Již jsi hlasoval(a)!
Autor článku

Články, které vznikly za podpory redakčního týmu nebo externích spolupracovníků.

Soundcloud

Spotify

Přečti si CLICKBAIT v nové židli

Mohlo by se vám líbit

Influenceři

Reading Time: 35 min. čtení Přinášíme ultimátní přehled největších “českých” influencerů. Kdo je na prvním místě a kolik sledujících je potřeba na TOP 10? Tady je 30 jmen, která potřebujete znát. Pravidelně aktualizováno (18. 1. 2023)

Sociální sítě

Reading Time: 16 min. čtení V prvním srpnovém týdnu letošního roku se v účtech českých uživatelů Instagramu objevila novinka s názvem Reels. Jde o 15sekundová videa, která je možné doplnit hudbou a sestříhat, a kterými chce Instagram konkurovat populární sociální síti TikTok, jejíž alfou a omegou jsou právě krátká hudební videa.

Sociální sítě

Reading Time: 10 min. čtení Instagram patří s jednou miliardou uživatelů k nejoblíbenějším sociálním sítím na světě. Koho tito uživatelé sledují úplně nejraději?

Marketing

Reading Time: 3 min. čtení Tvořit obsah pro zábavu je ušlechtilé. V životě každého tvůrce ale přijde moment, kdy si řekne, že by na tom, co dělá, mohl i vydělávat.