Zůstaňme ve spojení

Co pro vás můžeme najít?

ClickbaitClickbait

Sociální sítě

Meta v Česku spustí nové bezpečnostní funkce pro rodiče a teenagery

Reading Time: 4 min. čtení Reels uživatelům připomenou, že je čas dát si pauzu, na Instagramu získají rodiče větší přehled o tom, jak jejich dítě tráví čas. Musí k tomu dát ale souhlas.

Čeští rodiče a jejich potomci se na Instagramu a ve všech Meta Quest headsetech do konce roku dočkají nových funkcí, které jim mají pomoci vytvořit bezpečnější prostředí. Novinky oznámila společnost Meta. Bezpečnostní opatření vznikla ve spolupráci s odborníky a již několik měsíců fungují v USA, teď postupně dochází i k jejich zavádění v Evropě.   

Rodiče budou mít nově možnost získat dohled nad instagramovým účtem svého dítěte, a to po přijetí pozvánky, kterou rodič či dítě odešle. Dostanou tak přehled například o tom, koho dospívající uživatel sleduje, kolik času tráví na sociálních sítích nebo mít možnost stanovit přestávky a denní limit používání Instagramu. 

Spolu se zmíněnými funkcemi společnost Meta otevírá Rodinné centrum. Jde o vzdělávací stránku, která rodičům pomůže s lepší orientací v online světě a současně poskytne rady, jak se svými dětmi správně hovořit o online tématech. 

Nové možnosti získají i samotní teenageři. Aby zefektivnili čas strávený na Instagramu, testuje Meta novou funkci „nudge”. Pokud se dospívající uživatel věnuje v online prostoru stále stejnému tématu, tato funkce bude zasílat upozornění s podněty na jiné téma. Dojde také k rozšíření funkce „Připomenutí přestávek”, která už dnes uživatele upozorňuje na nadměrný čas strávený na sociálních sítích. Tato upozornění budou mít podobu Reels, ve kterých budou vystupovat mladí tvůrci.  

Veškerý proces probíhá v souladu s Úmluvou OSN o právech dítěte (UNCRC). Zájmy dětí jsou pro společnost Meta zásadní, a proto vedle zajištění bezpečí na internetu také usiluje o zachování jejich digitálních práv. Zmíněné funkce sice dovolují rodičům větší dohled nad dospívajícími, ale současně je zachována jejich autonomie. 

Novinky budou od září dostupné ve Velké Británii, Francii a Německu. Během podzimu ji budou moci využít rodiče i teenegaři ve zbytku Evropy.  

Další informace o nových funkcích najdete ve zprávě Mety

Již jsi hlasoval(a)!
Autor článku

Články, které vznikly za podpory redakčního týmu nebo externích spolupracovníků.

Soundcloud

Spotify

Přečti si CLICKBAIT v nové židli

Mohlo by se vám líbit

Influenceři

Reading Time: 35 min. čtení Přinášíme ultimátní přehled největších “českých” influencerů. Kdo je na prvním místě a kolik sledujících je potřeba na TOP 10? Tady je 30 jmen, která potřebujete znát. Pravidelně aktualizováno (18. 1. 2023)

Sociální sítě

Reading Time: 16 min. čtení V prvním srpnovém týdnu letošního roku se v účtech českých uživatelů Instagramu objevila novinka s názvem Reels. Jde o 15sekundová videa, která je možné doplnit hudbou a sestříhat, a kterými chce Instagram konkurovat populární sociální síti TikTok, jejíž alfou a omegou jsou právě krátká hudební videa.

Sociální sítě

Reading Time: 10 min. čtení Instagram patří s jednou miliardou uživatelů k nejoblíbenějším sociálním sítím na světě. Koho tito uživatelé sledují úplně nejraději?

Marketing

Reading Time: 3 min. čtení Tvořit obsah pro zábavu je ušlechtilé. V životě každého tvůrce ale přijde moment, kdy si řekne, že by na tom, co dělá, mohl i vydělávat.