Zůstaňme ve spojení

Co pro vás můžeme najít?

ClickbaitClickbait

Sociální sítě

Herec a komik Jack Black jako influencer – nejvtipnější momenty

Reading Time: 5 min. čtení Jack Black patří mezi nejoblíbenější herce Hollywoodu. Zazářil v nespočtu filmů, avšak již pár let je populární také na sociálních sítích. A jde mu to skvěle!

TikTok si založil v březnu 2020 a okamžitě se stal virální senzací. Jeho první video reagující na covidovou výzvu #StayAtHomeDance nasbíralo v mžiku přes milion zhlédnutí. Do dnešního dne jich má na kontě téměř 6,5 milionu.

Jack si oblékl černé šortky, kovbojské boty, klobouk a polonahý na své zahradě ukázal pár lascivních tanečních kroků. Video se v začátku covidové pandemie setkalo s pozitivními ohlasy, ať už z řad obyčejných smrtelníků, tak i celebrit. Pochvalná slova mu zaslali Jimmy Fallon, Nick Offerman nebo Justin Long.

Následovala videa, kde se snažil porozumět, jak funguje TikTok a celkově moderní technologie. Načež začal lipsyncovat písně své kapely Tenacious D, postupně se začal pouštět i do fantasy videí a vlastního obsahu.

Když máš krásné tělo, je třeba ho ukázat

@jackblack

2021 comin’ in HOT!!! 📹 @taylor

♬ original sound – Jack Black

S rokem 2020 se opět rozloučil polonahý, avšak ne jako kovboj, ale coby Iron Man. Na den Hvězdných válek (4. května) pro změnu přidal svou verzi souboje mezi Obi-Wanem Kenobim a generálem Grievousem.

@jackblack

May the fourth be with you!!!! #starwarsday 📹 @taylor

♬ original sound – Jack Black

Během pandemie a nelehkého období byl Jack Black velice aktivní a snažil se zlepšovat náladu fanouškům tím jediným dovoleným způsobem. Po částečném vymizení covidu a opětovném návratu do normálního života se logicky i hercům vrátila pracovní náplň do jejich životů. Jack Black tak ze své vtipné tvorby razantně ubral. Neznamená to, že by byl úplně neaktivní – nicméně jeho videa nejsou už tak vtipná či originální. A ani zdaleka nedosahují počtu zhlédnutí mezi 25-30 miliony lidí jako v letech 2020 a 2021.

TikTok je se skoro 15 miliony followery sledovanějším profilem tohoto amerického herce, na Instagramu má milionů „pouze“ devět.

Zajímavé je, že na Instagram přidává daleko více příspěvků než na ostatní sociální sítě, a sdílí tam i tiktoková videa. Zároveň zde často propaguje již zmiňovanou autorskou kapelu Tenacious D a v neposlední řadě taktéž svou filmovou kariéru.

Hra o trůn contentového boha

Svou tvorbou se do paměti fanoušků (a především fanoušků seriálu Game of Thrones) zapsal také na YouTube. Tam před finále poslední řady tohoto veleúspěšného seriálu (s kterým sám neměl nic společného) umístil svou a capella verzi úvodní znělky s groteskním videoklipem.

Z videa se stal virál snad během hodiny, když jej sdíleli i samotní tvůrci seriálu, potažmo herci. Představitelka Daenerys herečka Emilia Clarke byla z videa unešená asi nejvíce, protože Black patří k jejím dětským idolům. Je otázkou, kam původní video zmizelo, protože jistojistě mělo víc jak půl milionu zhlédnutí.

Jack Black není na sociálních sítích tak aktivní s originálními koncepty, jako třeba Will Smith nebo Jason Derulo, avšak svou náturu komika ve své tvorbě nezapře. Jeho zaměření není ale jednotvárné a především díky muzice se nemůže sociálním sítím věnovat s takovou vervou, jakou by třeba chtěl. Sítě jsou pro něj pouze odreagováním, které začalo v době pandemie, kdy se nemohl realizovat před svými fanoušky ať už hudebně nebo filmově.

Již jsi hlasoval(a)!
Adam Fedrhanc - Clickbait
Autor článku

Normálně jsem introvertní, ale po čtyřech pivech nezavřu pusu.

Soundcloud

Spotify

Přečti si CLICKBAIT v nové židli

Mohlo by se vám líbit

Influenceři

Reading Time: 35 min. čtení Přinášíme ultimátní přehled největších “českých” influencerů. Kdo je na prvním místě a kolik sledujících je potřeba na TOP 10? Tady je 30 jmen, která potřebujete znát. Pravidelně aktualizováno (18. 1. 2023)

Sociální sítě

Reading Time: 16 min. čtení V prvním srpnovém týdnu letošního roku se v účtech českých uživatelů Instagramu objevila novinka s názvem Reels. Jde o 15sekundová videa, která je možné doplnit hudbou a sestříhat, a kterými chce Instagram konkurovat populární sociální síti TikTok, jejíž alfou a omegou jsou právě krátká hudební videa.

Sociální sítě

Reading Time: 10 min. čtení Instagram patří s jednou miliardou uživatelů k nejoblíbenějším sociálním sítím na světě. Koho tito uživatelé sledují úplně nejraději?

Marketing

Reading Time: 3 min. čtení Tvořit obsah pro zábavu je ušlechtilé. V životě každého tvůrce ale přijde moment, kdy si řekne, že by na tom, co dělá, mohl i vydělávat.