Zůstaňme ve spojení

Co pro vás můžeme najít?

ClickbaitClickbait

Sociální sítě

Proč tenhle příspěvek funguje? #3

Reading Time: 4 min. čtení Kdokoliv z nás se může díky sociálním sítím stát přes noc hvězdou. Jak tomu ale jít naproti? Jaké prvky mají úspěšné posty společné? Čím jsou jiné a proč se jim tak daří? Pokusím se vám v nové sérii takové posty ukázat a zanalyzovat, proč se jim dařilo.

Dvakrát jsem psal o cizích příspěvcích, třetí díl bych rád věnoval příspěvku, ve kterém prsty sám mám. Jedná se o video na TikToku, jehož zvuk už použilo více než 8 000 českých uživatelů této kontroverzní sociální sítě. Dokonce se prý jedná o nejpoužívanější zvuk na českém TikToku. Proč funguje?

Jednoduché tvrzení, které lze snadno replikovat

Tohle je ten nejlepší pocit! Věta, kterou může vypustit z úst každý z nás. Počet lidí, který může zvuk využít, je tedy obrovský. Je tak obecný, že si každý z nás může najít příležitost, při které natočí video právě s touto větou. Přijde mi skvělé, že je pozitivní – všichni si ihned zvládnou představit, do jaké konkrétní situace by mohli zvuk dosadit. To se na TikToku zas tak často nestává.

Sama o sobě je tato věta i skvělým hookem (co je to hook, vysvětluji tady), takže máte celkem vysokou pravděpodobnost, že divák video nepřeskočí. Kdyby samotné video nebylo úspěšné, těžko by pak tolik lidí zvuk z videa využilo.

@bud.safe.online

Když doděláš referát a konečně ty okna můžeš zavřít 💪😅 #budsafeonline @jirkakralcz

♬ Tohle je ten nejlepší pocit – Buď 𝘀𝗮𝗳𝗲 𝗼𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲

Známá, trendující hudba

Skladbu All Time Low od Jona Belliona jste mohli v době sdílení příspěvku slyšet na nejednom místě – byl jí plný TikTok, hrála ji rádia a globálně se těšila velké oblibě. Myslím, že měla důležitý vliv na celkový úspěch tohoto videa a zvuku. Dodala totiž videím více emocí a drop ve skladbě také mohli tvůrci využít na efektivní střih videa. Nejdříve totiž natáčeli sami sebe, poměrně silným tvrzením lákali diváky na výsledek, v druhé části pak ukazovali jejich nejoblíbenější činnosti.

Influencer?!

Jak velkou roli hrál v úspěchu videa influencer Jirka Král? Spousta lidí v komentářích pod videem zmínila, že se o tom, že tuto větu říká právě Jirka, dozvěděla až později. Věřím, že právě díky kvalitním influencerům se vaše videa dostanou k více lidem – šance, že se stane video virálním nebo že se zvuk stane hojně používaným, se tedy výrazně zvyšuje. 

Již jsi hlasoval(a)!
Autor článku

Velmi špatný hráč hry Městečko Palermo.

Soundcloud

Spotify

Přečti si CLICKBAIT v nové židli

Mohlo by se vám líbit

Influenceři

Reading Time: 35 min. čtení Přinášíme ultimátní přehled největších “českých” influencerů. Kdo je na prvním místě a kolik sledujících je potřeba na TOP 10? Tady je 30 jmen, která potřebujete znát. Pravidelně aktualizováno (18. 1. 2023)

Sociální sítě

Reading Time: 16 min. čtení V prvním srpnovém týdnu letošního roku se v účtech českých uživatelů Instagramu objevila novinka s názvem Reels. Jde o 15sekundová videa, která je možné doplnit hudbou a sestříhat, a kterými chce Instagram konkurovat populární sociální síti TikTok, jejíž alfou a omegou jsou právě krátká hudební videa.

Sociální sítě

Reading Time: 10 min. čtení Instagram patří s jednou miliardou uživatelů k nejoblíbenějším sociálním sítím na světě. Koho tito uživatelé sledují úplně nejraději?

Marketing

Reading Time: 3 min. čtení Tvořit obsah pro zábavu je ušlechtilé. V životě každého tvůrce ale přijde moment, kdy si řekne, že by na tom, co dělá, mohl i vydělávat.