Zůstaňme ve spojení

Co pro vás můžeme najít?

ClickbaitClickbait

Inspirace

Jak se chránit na internetu? Sledujte tyto tři zdroje

Reading Time: 5 min. čtení Odhalují podvodné praktiky a vzdělávají internetové uživatele. Minimálně o jedné firmě jste to možná nevěděli.

Nebezpečí číhá na každém internetovém rohu. Jak se proti němu bránit? Pro začátek stačí sledovat tyto tři kanály.

Zásilkovna

Jednou z nejčastějších podvodných praktik je, když se někdo vydává za danou firmu (potažmo jednotlivce) a snaží se z vás získat peníze za něco, co nikdy v životě neuvidíte. Proti tomu bojuje i česká logistická společnost Zásilkovna, která na svém webu zveřejnila několik tipů, jak se před podvodníky chránit a jak si dát pozor, aby se vaše soukromá data nedostala tam, kam nemají.

Před tzv. phishingem, kdy se z vás podvodníci snaží vytáhnout peníze pomocí falešných webových stránek nebo e-mailových adres, varuje Zásilkovna hned několika způsoby. Detailně je popisuje v jednotlivých sekcích webu. Dozvíte se tam například, co dělat, když po vás někdo chce údaje z kreditní karty, jak rozpoznat falešný e-shop, jak rozklíčovat podezřelý odkaz a také jak se chovat, když se připojujete k veřejné Wi-Fi.

Všechny tipy najdete přímo na zasilkovna.cz/bezpecnost-ochrana-dat.

Buď safe online

Zajímavé body a postřehy nabízí i česká platforma Buď safe online, za kterou stojí influencer Jirka Král spolu s organizací Avast Foundation. Za úkol má internetové uživatele vzdělávat v každodenních věcech, které se spojují s online prostředím a jeho potenciálními nástrahami. Součástí platformy je i speciální kurz, který si můžete zdarma projít a ověřit si, jestli byste před podvodníky uspěli.

Každá situace je v článku, kde je zevrubně popsáno, jak se chovat, respektive co udělat. Ať už jde o nastavení bezpečnějšího hesla a ochranu účtů na sociálních sítích nebo třeba tipy, co dělat, když už k vám hackeři a podvodníci skrze online službu dostanou. Díky tomu, že web je rozdělen na jednotlivé kategorie, můžete přímo vyhledávat váš konkrétní problém – a podle toho jednat.

Všechny tipy najdete na avast.com/cz/besafeonline.

Bark Technologies

Důležité tipy k ochraně dat a chování na internetu naleznete i na sociálních sítích, přičemž instagramový účet @barktechnologies je toho dobrým příkladem. Bude vás zásobovat různými scénáři, které se mohou v online prostředí stát, a úderným způsobem nabízet jejich řešení ve vizuálně povedené podobě.

Dobře může sloužit i pro rodiče dětí, kteří rádi hrají hry a jsou aktivní na sociálních sítích. Napovídá jim totiž, co dělat, když něco podezřelého zjistí. Stejně tak v množství příspěvků najdou ponaučení i ti, kteří se už do problému dostali a hledají z něj cestu ven.

Všechny tipy najdete na instagram.com/barktechnologies.

Již jsi hlasoval(a)!
Autor článku

Články, které vznikly za podpory redakčního týmu nebo externích spolupracovníků.

Soundcloud

Spotify

Přečti si CLICKBAIT v nové židli

Mohlo by se vám líbit

Influenceři

Reading Time: 35 min. čtení Přinášíme ultimátní přehled největších “českých” influencerů. Kdo je na prvním místě a kolik sledujících je potřeba na TOP 10? Tady je 30 jmen, která potřebujete znát. Pravidelně aktualizováno (18. 1. 2023)

Sociální sítě

Reading Time: 16 min. čtení V prvním srpnovém týdnu letošního roku se v účtech českých uživatelů Instagramu objevila novinka s názvem Reels. Jde o 15sekundová videa, která je možné doplnit hudbou a sestříhat, a kterými chce Instagram konkurovat populární sociální síti TikTok, jejíž alfou a omegou jsou právě krátká hudební videa.

Sociální sítě

Reading Time: 10 min. čtení Instagram patří s jednou miliardou uživatelů k nejoblíbenějším sociálním sítím na světě. Koho tito uživatelé sledují úplně nejraději?

Marketing

Reading Time: 3 min. čtení Tvořit obsah pro zábavu je ušlechtilé. V životě každého tvůrce ale přijde moment, kdy si řekne, že by na tom, co dělá, mohl i vydělávat.