Zůstaňme ve spojení

Co pro vás můžeme najít?

ClickbaitClickbait

Inspirace

5 věcí, které musíte vědět před prvním dílem The Last of Us

Reading Time: 5 min. čtení Na HBO Max právě dorazil první díl seriálové adaptace videohry The Last of Us. A toto byste o ní měli před startem vědět.

The Last of Us patří mezi nejlepší videohry, které existují. Není proto divu, že očekávání před příchodem její seriálové adaptace byla vysoká. První díl nové série právě dnes dorazil na streamovací službu HBO Max a tady je pět stěžejních faktů, které musíte vědět, než se do sledování postapokalyptického díla se špetkou hororu pustíte.

Zkáza Spojených států

The Last of Us se odehrává ve Spojených státech, které se potýkají s pandemickou katastrofou způsobenou vysoce agresivní houbou cordyceps, která napadá lidi a proměňuje jejich centrální nervovou soustavu. Ti se pak dostávají do stavu, kdy nejsou schopni přemýšlet – pouze se chtějí najíst a šířit nákazu dál.

V záběrech si tak je možné všimnout například opuštěných měst Boston, Pittsburgh a Boulder, ale také lesů státu Wyoming a jeho vodních elektráren. Samotné natáčení pak zhruba rok probíhalo v Kanadě, pro kterou jde o nejdražší televizní produkci v historii.

Úprk do bezpečí

V hlavní roli seriálu stojí dvě postavy – pašerák Joel Miller (ztvárněný Pedrem Pascalem) a mladá dívka Elie Williams (ztvárněná Bellou Ramsey). Právě Joel dostane čtrnáctiletou Elie pod svou vlastní ochranu a musí ji skrze zpustošenou krajinu plnou nebezpečí dostat do bezpečí. Během celé cesty se ale postupně sbližují a vzpomínají na svá minulá traumata.

Co se hereckého obsazení týče, Pedro Pascal má se seriály bohaté zkušenosti. Znát ho můžete například z role Mandaloriana ve stejnojmenném seriálu ze světa Star Wars nebo Oberyna ze čtvrté sezóny Hry o trůny. Exceloval také v Narcos. Bella Ramsey hrála také ve Hře o trůny, konkrétně Lyannu Mormont.

První seriálová adaptace hry

The Last of Us je především videohra, a to velmi úspěšná. Stojí za ní americké studio Naughty Dog, které ji původně vyvinulo pro PlayStation 3. Podle řady recenzí jde o jednu z nejlepších her, co se příběhové linky týče.

To samozřejmě HBO zaujalo, ostatně už v minulosti udělalo i adaptaci na neméně slavnou hru Uncharted, akorát nešlo o seriál, ale film. Novinka je tak pro HBO prvním vstupem do oblasti seriálových adaptací.

Úzké propojení s původní hrou

Seriál má od původní videohry pár odchylek (například časové zasazení; rok 2023 namísto 2033), vesměs ale jde o věrnou adaptaci. Aby také ne, když se na ní úzce podílí i hlavní tvůrce videohry, izraelsko-americký spoluředitel studia Naughty Dog Neil Druckmann. Do tvorby seriálu je zakomponován i Craig Mazin, který stojí za oceňovanou sérii HBO pod názvem Černobyl.

Připravte se na temnou atmosféru

Premiérový díl seriálu The Last of Us je už nyní dostupný na streamovací službě HBO Max. Jmenuje se Když se ztratíš v temnotě, má 81 minut a nutno podotknout, že diváky velmi dobře uvede do nebezpečného světa, ve kterém není radno na nic spoléhat. Další díly budou vycházet každý týden.

Již jsi hlasoval(a)!
Autor článku

Články, které vznikly za podpory redakčního týmu nebo externích spolupracovníků.

Soundcloud

Spotify

Přečti si CLICKBAIT v nové židli

Mohlo by se vám líbit

Influenceři

Reading Time: 35 min. čtení Přinášíme ultimátní přehled největších “českých” influencerů. Kdo je na prvním místě a kolik sledujících je potřeba na TOP 10? Tady je 30 jmen, která potřebujete znát. Pravidelně aktualizováno (18. 1. 2023)

Sociální sítě

Reading Time: 16 min. čtení V prvním srpnovém týdnu letošního roku se v účtech českých uživatelů Instagramu objevila novinka s názvem Reels. Jde o 15sekundová videa, která je možné doplnit hudbou a sestříhat, a kterými chce Instagram konkurovat populární sociální síti TikTok, jejíž alfou a omegou jsou právě krátká hudební videa.

Sociální sítě

Reading Time: 10 min. čtení Instagram patří s jednou miliardou uživatelů k nejoblíbenějším sociálním sítím na světě. Koho tito uživatelé sledují úplně nejraději?

Marketing

Reading Time: 3 min. čtení Tvořit obsah pro zábavu je ušlechtilé. V životě každého tvůrce ale přijde moment, kdy si řekne, že by na tom, co dělá, mohl i vydělávat.