Zůstaňme ve spojení

Co pro vás můžeme najít?

ClickbaitClickbait

Inspirace

Mark Zuckerberg vyzval šampiona UFC v metaverzu. Video je hitem internetu

Reading Time: 3 min. čtení Jak vypadal MMA zápas Marka Zuckerberga s jedním z nejlepších bojovníků planety?

Stejně jako všichni úspěšní podnikatelé se i Mark Zuckerberg udržuje v kondici občasným cvičením, vyloženě blízko ke sportu (pokud se nepočítá šermování na vysoké škole) ale nikdy neměl. Je nicméně fanouškem smíšeného bojového umění, což potvrdil i teď, když si dal lehký trénink s jednou z největších hvězd slavné zápasnické organizace. Ve virtuálním vesmíru.

Metaverse je pro technologického obra Meta (dříve Facebook) hlavním byznysovým záměrem. Zatímco ještě před pár lety šlo primárně o propojování komunit prostřednictvím sociálních sítí Facebook a Instagram (a lze říct i Whatsapp, který do Zuckerbergova impéria také patří), dnes je to hlavně právě onen virtuální vesmír, do něhož Meta vkládá nemalé naděje a finanční prostředky.

Představou firmu je, že se metaverse stane komplexním prostorem, kde se lidé budou střetávat tak jako v reálném světě. Na kolik je to proveditelné, je otázkou. Stejně tak se ani s jistotou neví, jestli toto lidstvo vůbec chce. Zuckerberg je ale vizionář, který v tom má jasno. I proto se svůj metaverse snaží propagovat, jak je to jen možné.

Zajímavé – a nutno říct, že chytlavé – promo udělal před pár dny, kdy si takzvaně zaspároval (respektive zatrénoval) s australským MMA zápasníkem Alexanderem Volkanovskim, který má v neděli ráno očekávaný zápas s ruským tvrďákem Islamem Makhachevem o mistrovský pás v lehké váze v UFC a také titul nejlepšího bojovníka napříč divizemi.

Oba na sebe nasadili senzory, díky kterým se z nich ve virtuálním světě stali avataři, navlékli rukavice a pustili se do boje. Jejich bojové praktiky se zároveň promítaly na obrazovce, kde se zjevili ve smyšleném gymu. Veškeré virtuálně promítané pohyby působily opravdu věrohodně a vlastně je radost se na celý záznam dívat znovu a znovu. Posuďte sami…

Již jsi hlasoval(a)!
Autor článku

Články, které vznikly za podpory redakčního týmu nebo externích spolupracovníků.

Soundcloud

Spotify

Přečti si CLICKBAIT v nové židli

Mohlo by se vám líbit

Influenceři

Reading Time: 35 min. čtení Přinášíme ultimátní přehled největších “českých” influencerů. Kdo je na prvním místě a kolik sledujících je potřeba na TOP 10? Tady je 30 jmen, která potřebujete znát. Pravidelně aktualizováno (18. 1. 2023)

Sociální sítě

Reading Time: 16 min. čtení V prvním srpnovém týdnu letošního roku se v účtech českých uživatelů Instagramu objevila novinka s názvem Reels. Jde o 15sekundová videa, která je možné doplnit hudbou a sestříhat, a kterými chce Instagram konkurovat populární sociální síti TikTok, jejíž alfou a omegou jsou právě krátká hudební videa.

Sociální sítě

Reading Time: 10 min. čtení Instagram patří s jednou miliardou uživatelů k nejoblíbenějším sociálním sítím na světě. Koho tito uživatelé sledují úplně nejraději?

Marketing

Reading Time: 3 min. čtení Tvořit obsah pro zábavu je ušlechtilé. V životě každého tvůrce ale přijde moment, kdy si řekne, že by na tom, co dělá, mohl i vydělávat.